MariFlex verslaat Hemeco nipt tijdens geslaagde Dartfreakz Awards Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

MariFlex verslaat Hemeco nipt tijdens geslaagde Dartfreakz Awards

MariFlex verslaat Hemeco nipt tijdens geslaagde Dartfreakz Awards

Gisterenavond vonden de Dartfreakz Awards plaats en met een opkomst van ongeveer 100 bezoekers en toeschouwers kon het programma in een volle zaal worden afgewerkt. Er werd geopend met 4 singlepartijen tussen MariFlex en Hemeco. Joey ten Berge haalde het eerste punt binnen voor MariFlex met een 3-1 winst op Toon Greebe waarna Willy van de Wiel de voorsprong vergrootte naar 2-0 door geen leg af te staan tegen Jerry Hendriks. Gino Vos en Tony West wisten de stand echter weer gelijk te trekken met een 3-1 winst op Jimmy Hendriks en Jan Dekker.

Met een tussenstand van 2-2 op het scorebord hadden enkele spelers even rust en werd het Dartfreakz Minitoernooi gespeeld. Hierbij kwamen de twee Dartfreakz Awards-winnaars in de categorie van de aspiranten in actie tegen MariFlex-lid Jimmy Hendriks en tegen Hemeco-lid Gino Vos waarbij de twee laatstgenoemden een setje minidarts werden toegereikt. De aspiranten speelden uiteraard met hun eigen pijlen waardoor een leuke strijd ontstond.

Kenzo Fernandes-Pereira versloeg Jimmy Hendriks in de halve finale die opvallend genoeg een aardige pijl kon gooien met de minidarts. Ook Gino Vos leek geen moeite te hebben met de kleine pijltjes maar Justin van Tergouw sloeg toe via dubbel 3 en dus mochten Van Tergouw en Fernandes-Pereira nogmaals het podium betreden voor de finale. Deze werd uiteindelijk gewonnen door Kenzo die daarmee geheel in stijl een mini-trofee ontving,

MariFlex verslaat Hemeco nipt tijdens geslaagde Dartfreakz Awards

Na afloop van het Dartfreakz Minitoernooi was het tijd voor de uitreiking van de eerste Dartfreakz Awards. De twee heren die even daarvoor in actie kwamen mochten uit handen van Jan Dekker en Tony West hun welverdiende Dartfreakz Awards ontvangen. Kenzo-Fernandes Pereira ontving de juryprijs vanwege zijn resultaten over 2011 waarbij hij onder andere winnaar werd van de Dutch Open en hij werd Nederlands ranking kampioen aspiranten over ditzelfde seizoen. Voor Justin van Tergouw was er de publieksprijs die hij had verdient met 356 stemmen in de verkiezing.

Vervolgens was het weer tijd voor het duel tussen MariFlex en Hemeco waarbij de koppels werden gevormd door Toon Greebe en Jerry Hendriks namens het blauwe team en in het rood vormden Joey ten Berge en Willy van de Wiel een duo en waren Jan Dekker en Jimmy Hendriks aan elkaar gekoppeld. Het eerste koppelduel werd gespeeld tussen Greebe/West en Ten Berge/Van de Wiel en met een spannende 3-2 overwinning voor de spelers in het blauw kwam Hemeco deze avond voor het eerst op voorsprong. Hendriks/Dekker wisten de balans echter weer recht te trekken met een 3-1 winst op Vos/Dera. Het koppel dat in 2009 de titel wist te pakken van het Dutch Open koppeltoernooi sloeg vervolgens toe tegen Ten Berge/Van de Wiel met 3-2 maar aangezien Hendriks/Dekker op hun beurt weer wonnen van Greebe/West stond het weer 4-4 en bleef het uiterst spannend.

MariFlex verslaat Hemeco nipt tijdens geslaagde Dartfreakz Awards

Alle heren, op Joey ten Berge na, konden zich weer mengen in het toegestroomde publiek. Het was namelijk tijd voor een uitdaging van een bezoeker met een speler na keuze. Op de vraag van Marco Meijer of iemand een wedstrijd wil spelen tegen een topspeler, gingen veel handen de lucht in maar het kleinste handje in de zaal werd uitgekozen om naar het podium te komen. Kyana Frauenvelder mocht een speler kiezen en niet geheel onverwacht koos ze ervoor om te spelen tegen Joey ten Berge. Degenen die nog niet bekend waren met dit 8-jarige talent zouden hier snel achter komen want op het moment dat ze op een 130-finish stond kreeg ze de gehele zaal stil door een triple 20 en single 20 te gooien. Vervolgens legde ze aan voor de bulls-eye en deze werd nipt gemist maar ze mocht toch een applaus in ontvangst nemen van de toegestroomde toeschouwers. In de herkansing wist ze Joey ten Berge alsnog te verslaan.

MariFlex verslaat Hemeco nipt tijdens geslaagde Dartfreakz Awards
MariFlex verslaat Hemeco nipt tijdens geslaagde Dartfreakz Awards

Vervolgens was het tijd voor de volgende uitreiking van de Dartfreakz Awards. Jimmy Hendriks ontving de juryprijs bij de junioren welke hij dikverdiend had met zijn indrukwekkende lijst aan prestaties. Zo won hij de World Cup in Ierland, de Europe Cup Youth in Schotland, de Winmau World Masters in Engeland en vervolgens werd hij in eigen land nog eens Nederlands Ranking Kampioen. Gino Vos ontving de publieksprijs bij de junioren met de in totaal 388 stemmen dat hij ontving tijdens de verkiezingen.

MariFlex verslaat Hemeco nipt tijdens geslaagde Dartfreakz Awards
MariFlex verslaat Hemeco nipt tijdens geslaagde Dartfreakz Awards

Bij de meisjes was er de juryprijs voor Annet van Elten vanwege haar resultaten met een bronzen medaille tijdens de Europe Cup Youth in Schotland, twee bronzen medailles tijdens het World Cup koppeltoernooi in Ierland en de winst van het MariFlex Open. De publieksprijs bij de meisjes was er voor Kaylee de Priester met maar liefst 409 stemmen die ze ontving tijdens de verkiezingen.

Het duel tussen Hemeco en MariFlex benaderde een climax aangezien er na de singlepartijen en de koppelpartijen een 4-4 tussenstand op het scorebord stond. De captainsgame zou de beslissing moeten gaan brengen om te bepalen welk team de Dartfreakz Awards Wisselbeker in ontvangst mocht nemen. In deze captainsgame namen Tony West en Jan Dekker het tegen elkaar op in een duel over een best of 9 legs. De Engelsman wist al snel uit te lopen naar een 3-0 voorsprong maar Doubledekker wist de wedstrijd te kantelen en boog zijn achterstand om naar een 4-3 voorsprong. In de 8e leg sloeg Tony West echter weer toe via dubbel 16 en dus kwam alles aan op de laatste leg. De spanning werd nog eens opgevoerd bij het bullen voor de laatste leg waarbij pas na 6 worpen het verschil werd gemaakt en Tony West de beslissende leg mocht beginnen. Ondanks dit feit was het toch Jan Dekker die de winst binnenhaalde en daarmee ging de wisselbeker na een spannende en sportieve strijd naar het team van MariFlex.

MariFlex verslaat Hemeco nipt tijdens geslaagde Dartfreakz Awards

MariFlex verslaat Hemeco nipt tijdens geslaagde Dartfreakz Awards

Hierna was het tijd voor de uitreiking van de Dartfreakz Awards bij de senioren. Als winnaar van de PDC Player Championship in Wigan en Wenen en als runneru-up van de PDC Player Championship in Halle en Crawley was de juryprijs er voor Vincent van der Voort. De publieksprijs ging naar Elmar Schiffmacher die in totaal 271 stemmen ontving tijdens de verkiezingen. Bij de dames was de juryprijs er voor Karin Krappen met haar prestaties waaronder een zilveren medaille World Cup koppel in Ierland, bronzen medaille World Cup overall, Nederlands Ranking Kampioen en runner-up van het Gesloten Nederland. Petra Marcus was de dame die de meeste stemmen in ontvangst mocht nemen in de categorie bij de dames en daarmee ontving zij de publieksprijs in deze categorie. Tot slot werd de wisselbeker van de Dartfreak Awards overhandigt aan het team van MariFlex waarmee een geslaagde avond werd afgesloten.

MariFlex verslaat Hemeco nipt tijdens geslaagde Dartfreakz Awards
MariFlex verslaat Hemeco nipt tijdens geslaagde Dartfreakz Awards
MariFlex verslaat Hemeco nipt tijdens geslaagde Dartfreakz Awards

Namens de redactie van Dartfreakz.nl en de organisatie van de Dartfreakz Awards willen we alle bezoekers, toeschouwers en aanwezigen bedanken waarbij enkelen in het bijzonder. Uiteraard danken we alle spelers en coaches van het MariFlex en het Hemeco team voor hun aanwezigheid en voor hun inzet en natuurlijk bedanken en feliciteren we alle Dartfreakz Awards winnaars. Ook willen we een bedankwoord uitspreken aan Marco Meijer die de hele avond heeft verzorgt als mastercaller en aan John Lokken, Jacco Krook en Levy Frauenfelder die het schrijven voor hun rekening namen.

Ook Gerry Walters namens Datadart willen we bedanken voor het ter beschikking stellen van het podium en het bijhouden van de scores op de grote schermen. Uiteraard willen we ook Patrick, William en Anke Langenbach namens d'n Beer bedanken voor het ter beschikking stellen van de zaal en danken we de DJ voor de verzorgde muzikale noot.

Als organisatie kijken we terug op een geslaagde avond welke we volgend jaar graag een vervolg willen geven.

Een videocompilatie vind je hier en een fotoreportage volgt op een later tijdstip.
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws