Venken heer en meester tijdens 8e ZomerRanking Quincy, Hunnekens 2e Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Venken heer en meester tijdens 8e ZomerRanking Quincy, Hunnekens 2e

Venken heer en meester tijdens 8e ZomerRanking Quincy, Hunnekens 2e

Het achtste toernooi in de reeks van 10 toernooien bracht 44 deelnemers naar Café Quincy. Om exact 20.00 uur werd de loting verricht en kon het toernooi beginnen. Al deze 44 deelnemers hebben de ranking dit jaar al eens bezocht, we konden vandaag dus geen nieuwe gezichten verwelkomen. Daarentegen blijkt dus wel dat alle aanwezigen willen strijden om zich te plaatsen voor de felbegeerde finaledag.

In de winnaarsronde was het eens te meer Davyd Venken die de finale wist te halen. Op zijn weg hier naartoe versloeg hij Etienne Nelissen, Gert Wevers, Koen Hunnekens en Patrick Opbroek. In de finale was Jannick Vankan zijn tegenstander. Jannick plaatste zich door overwinningen op Jean-Pierre Hendrix, Svilen Stefanov, Jeremy Eikelenberg en Michael Schuman. In de finale ging het gelijk op tot 3-3. Een 7e leg moest dus de beslissing gaan brengen. Davyd wist deze leg te pakken en zich hiermee te plaatsen voor alweer zijn 6e finale in 8 toernooien.

Aan de verliezerskant wist Wesley Smit, die zijn eerste ronde verloor van Koen Hunnekens, hoge ogen te gooien. Danny Valkenborgh, Alain Piette, Michael Dokter, Gino Franssen, Jeremy Eikelenberg, Jean-Pierre Hendrix en Michael Schuman werden allen aan de zegekar gebonden. Met deze overwinningen wist hij zich tot de laatste 4 te gooien. Voor een plekje bij de beste 3 van de avond stond hij wederom tegenover Koen Hunnekens. Evenals in de eerste ronde, was Koen ook in deze ronde met 3-0 te sterk voor Wesley. Om zich te plaatsen voor de finale moet hij eerst nog voorbij Jannick. Beide heren hebben dit seizoen al een finale gespeeld en zijn gebrand zich te plaatsen voor hun tweede finale. Na 6 legs is het Koen die er met een 4-2 overwinning vandoor gaat en zich kan gaan opmaken voor de finale tegen Davyd.

Tot nog toe is Koen de enige die dit seizoen in de finale heeft weten te winnen van Davyd. Al zijn andere finales, maarliefst 4 stuks, wist Davyd te winnen. Kan Koen vanavond zijn 2e toernooizege pakken, of zal Davyd zijn 5e zege opeisen? Koen zal in ieder geval twee keer moeten winnen om zijn zege veilig te stellen. In de eerste finale weet Koen direct een break te pakken in de eerste leg. Helaas voor hem kon hij niet voorkomen dat Davyd in 17 pijlen weer terug breakt. De volgende legs worden door beide heren gehouden in 18 pijlen waardoor er een 2-2 tussenstand op het scorebord staat. Vervolgens weet Koen wederom een break te pakken die hij deze keer wel weet te verzilveren door zijn eigen leg in 17 darts uit te gooien. In leg 7 weet Davyd met onder andere een 180er een 16 darter te produceren, maar Koen gooit de wedstrijd in het slot in leg nummer 8. Met de volle support van zijn vader weet hij de eerste wedstrijd winnend af te sluiten. Koen gooide hier een gemiddelde van 73,40 wat genoeg was tegen het gemiddelde van 76,73 van Davyd.

Een tweede en laatste finale zal vanavond de beslissing moeten brengen. Koen wint de bull, maar Davyd laat even zien dat hij nog niet verslagen is door een verliespartij. In 12 pijlen weet hij direct de toon te zetten in deze finale. Als hij vervolgens zijn eigen leg in 21 pijlen wint is de break verzilverd. In leg 3 weet Koen een 180er te gooien, maar ondanks deze score kan hij niet voorkomen dat Davyd wederom een break pakt. Dit keer in 16 pijlen. Met een 0-3 tussenstand op het scorebord weet iedereen dat het heel moeilijk gaat worden om dan nog van Davyd te winnen. Met een 17 darter in zijn eigen leg lijkt hij de wedstrijd op slot te gooien. De 5e leg mag Koen beginnen, hij mist hier enkele pijlen op zijn dubbel en kan daarmee niet voorkomen dat Davyd met een 16 darter tekent voor een whitewash. Met een gemiddelde van 91,65 geeft hij zijn visitekaartje af. Koen deed het met 75,18 beter dan zijn eerste finale, maar tegen deze Davyd was hij niet opgewassen. Met zijn 5e overwinning in 8 toernooien is het wel duidelijk dat Davyd de ranking zal gaan winnen. Hij zal dan ook de te kloppen man worden op de finaledag op 26 augustus. Maar voor het zo ver is zullen er eerst nog 2 rankings gegooid worden.

Ondanks de laagste opkomst van dit seizoen, zijn er dit toernooi de meeste 180ers gegooid. Dat zegt wel wat over het niveau. In totaal zijn er vanavond 58 maximale scores gegooid, waarvan Davyd wederom de meeste had. Hij bleef met 9 stuks nipt voor op Koen die er vanavond 8 wist te gooien. De hoogste finish van de avond was 146 en is ook gegooid door Davyd.

De prijzenpot voor de finaledag is vanavond gestegen naar €2768,-. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door onze sponsors: Café Quincy, My Dartstraining, Glenn's Job, Darts- en Biljartcenter de Snoek, Van Horne Brandstoffen & Smeermiddelen, Kim Huybrechts en Dhanesh Misier.

Volgende week staat het 9e toernooi op het programma. Inschrijven kan vanaf maandag 12.00 uur op http://schrijfme.in of op de avond zelf tot 20.00 uur bij Café Quincy. Tot dan!

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws