DutchEnglishFrenchGermanSpanish

Verslag van geslaagde Amateur & Jeugd Trofee in Houten | Dartfreakz.nl Dartnieuws en meer...

Verslag van geslaagde Amateur & Jeugd Trofee in Houten

Dit dartfreakz artikel is geplaatst op: 🕔13.november 2017 16:07:07
Verslag van geslaagde Amateur & Jeugd Trofee in Houten

Sporthal de Molenwiek in Houten was vandaag het decor voor de Amateur & Jeugd Trofee. De Nederlandse Darts Bond organiseerde in samenwerking met de Dart Bond Midden Nederland dit gezellige toernooi speciaal voor alle amateur darters, lagere divisiespelers, recreanten, mindervaliden en jeugddarters. Vele darters uit het gehele land waren aanwezig om deel te nemen aan dit toernooi.

Tijdens het toernooi zagen we de allerkleinsten darten in de catogorie mini’s’, zagen we vele darters de strijd aan gaan met Nederlands selectiespelers Toon Greebe en Martijn Kleermaker en zagen we veel enthousiaste darters strijden voor een titel in zijn of haar categorie.

In de winnaarsronde bij de senioren bleek Jeroen Louissen de beste. Hij stond in de finale tegenover John Nagelhout en won met 4-1. De verliezersronde bij de senioren werd gewonnen voor Michel Landsman. Hij wist in de eindstrijd af te rekenen met Thomas Thijs (3-0). Bij de winnaarsronde bij de gevorderde junioren gooiden Donny de Jong en Patrick Bus zich naar de finale. Op het podium was Donny de Jong, die voor het eerst mee deed aan een NDB toernooi, de beste: 4-1. In de verliezersronde in dezelfde categorie was het Ramon Leferink die met de beker aan de haal ging. Hij won ruim van Lorenzo Doezé: 3-0.

De winnaarsronde bij de beginnende junioren kende een finale tussen Sven Kok en Winston van de Graaf. Kok bleek op het podium de sterkste en boekte een 3-0 overwinning. Benjamin Smits pakte de titel in de verliezersronde van de beginnende junioren. Hij versloeg in de finale Massimo Balsamo 2-1. De winnaarsronde bij de meisjes ging tussen twee bekende namen. Layla Brussel speelde tegen Lerena Rietbergen. Brussel was overtuigend en wist de wedstrijd met 3-0 te winnen. De verliezersronde bij de meisjes werd gewonnen door Rosanne van de Velde. Zij versloeg Julia Sengers met 2-0.

Daarnaast streden ook de mindervaliden en de specials tijdens de Amateur & Jeugd Trofee tegen elkaar. Het mindervalidentoernooi kende elf deelnemers. Kees van Wielink wist in de eindstrijd met 3-1 te winnen van Fuat Akbulut. In de verliezersronde stonden Ynske Snelleman en Martijn de Jong. Ynske greep de winst (2-1). Bij de specials waren veertien deelnemers aanwezig. Winnaar werd Geoffrey Weelink. Hij versloeg Jouri van Arnhem met 3-0. In de verliezersronde ging de winst naar Kevin Leux. Hij was te sterk voor Jari Keelen.

Iedereen ging met een glimlach naar huis en enkelen zelfs met een prijs! Onder alle inschrijvingen werden vele kaartjes voor de Finder Darts Masters in Hotel Zuideruin verloot en was er ook een splinternieuw Winmau Blade 5 bord te winnen. Al met al een geslaagde dag in Houten!

Tekst: NDB Darts / Foto: Ever Zomer 

Deel dit artikel met je vrienden

Gerelateerde onderwerpen

13 Nov -Verslag van geslaagde Amateur & Jeugd Trofee in Houten