Verslag van eerste speelweek LaCo heren, dames en jeugd Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Verslag van eerste speelweek LaCo heren, dames en jeugd

Verslag van eerste speelweek LaCo heren, dames en jeugd

Afgelopen zaterdag is de LaCo van start gegaan. Alle uitslagen zijn inmiddels binnen en hieronder vindt u een overzicht van de wedstrijden.

Heren
De DBBR is de jacht op een nieuwe titel goed begonnen met een uitzege op de FDB: 10-7. Ook de BDC begon het seizoen weer goed door uit te winnen bij de VDO. Koploper in poule A na de eerste speelronde is de DVO. Zij wonnen ruim (14-3) bij de DVK.

In poule B een spannende wedstrijd in Almere, waar de DBMN de verliezend finalist van vorig jaar DBA klopte: 8-9. De RDB is het seizoen begonnen met een 10-7 thuiszege op de SDC.
De DORA is de koploper in poule C na een 13-4 overwinning op DOGD. Tenslotte wist de DVS met 11-6 te winnen bij de DOT.

Dames
Een verrassing in poule A waar de regerend kampioen DSWN onderuit ging in de thuiswedstrijd tegen DVS. De dames van Darts Vereniging Stedendriehoek wonnen knap met 6-5. De DBBR won in een spannende pot bij de FDB. Marie van der Zalm won de beslissende solo van Berta Stobbe. De laatste wedstrijd uit poule A eindigde in een overwinning voor de DVO ten koste van de DVK: 7-4.

In poule B gaan de dames van de DONHN aan de leiding na een klinkende 10-1 zege op nieuwkomer DOGD. Bij de Groningers wist Leonie Beekmans de eer te redden door haar single te winnen. De andere overwinningen in deze poule waren voor de DBMN en de RDB. DBMN won met 6-5 bij DBA en de RDB was te sterk voor de SDC met 7-4.

Jeugd
Bij de jeugd is de DONHN goed begonnen met een uitzege van 8-3 op de TDV. Ook de DBA is prima gestart met een 7-4 thuiszege op DVS.

In poule B gaat de DSWN aan de leiding door een 9-2 winstpartij tegen SDC. De tweede wedstrijd uit deze poule tussen DVO en RDO wordt op een andere dag gespeeld.

In poule C werden twee thrillers gespeeld en dat belooft wat voor de rest van het seizoen. Spektakel was er in Café de Vrijboom waar de RDB de regerend landskampioen FDB klopte met 6-5. Sytze Terpstra (FDB) gooide nog een hele mooi 160 finish en Dylan van Haren (RDB) toverde een mooie 121-finish uit de hoge hoed. Ook de DBMN en de KDO ontliepen elkaar weinig. De overwinning bleef met 6-5 in eigen huis voor DBMN.

Voor alle uitslagen, standen en statistieken klik hier.

De volgende speelronde staat gepland op 29 september.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws