Home Nederland Hoofdnieuws Verslagen en uitslagen 2e speelronde van Landelijke Competitie

Verslagen en uitslagen 2e speelronde van Landelijke Competitie

Afgelopen zaterdag werd de tweede speelronde van de Landelijke Competitie afgewerkt. Hierbij een kort verslag namens de Nederlandse Darts Bond van de gespeelde wedstrijden.

Heren
Bij de heren waren er in totaal vijf wedstrijden die gespeeld werden, poule C had een vrije ronde. In poule A speelden de nummers 1 en 2 tegen elkaar, DVS tegen DBA. DBA had na de eerste ronde één punt voorsprong maar gaf deze uit handen door nipt met 8-9 te verliezen van DVS. DVS staat nu aan kop in poule A. Voor VDO was dit de eerste speelweek en ze hadden een goede start, zij wonnen met 10-7 van de DVK en bezetten hiermee de derde plek. Dit was voor DVK de tweede wedstrijd op rij die verloren gaat. SDC was niet opgewassen tegen DONHN, en mogen maar 7 punten thuis houden, de resterende 10 gaan met DONHN mee naar huis. In poule B nam koploper DBMN het op tegen DBBR. De ploeg uit Leiden deed goede zaken door hun eerste wedstrijd van het seizoen tegen DBMN met 9-8 te winnen. DVO wilde zijn eerste verliespartij van vorig week graag goed maken maar kwam ruim te kort tegen DOGD. DOGD behaalde een overtuigende eindzege van 12-5.

Dames
In poule A heeft DONHN zijn tweede overwinning binnen. Zij wisten met 3-8 te winnen van SDC en pakken hiermee de koppositie. De dames van VDO speelden hun eerste wedstrijd en wisten tegen DVK gelijk te winnen met 7-4. Dit brengt ze op een gedeelde tweede plaats met FDB die ook maar één wedstrijd heeft gespeeld. De derde wedstrijd in deze poule ging tussen DVS en DBA. Beide teams verloren vorige week, nu bleek DBA de sterkste. Met een stand van 7-4 behaalde zij hun eerste zege. In poule B gingen de de dames van de DBMN net als de heren onderuit tegen DBBR. Ook hier 1 punt verschil, DBBR wint met 6-5. DVO herstelt zich na het verlies van vorige week tegen DBMN. Zij behaalden hun eerste overwinning tegen DOGD. Eindstand: 4-7.

Jeugd
Bij de LaCo Jeugd wist DBMN zijn tweede overwinning te boeken. Zij wonnen met 8-3 van KDO. DVS was eens stuk overtuigender deze week. Na het verlies tegen DBMN twee weken geleden, wonnen zij nu met maarliefst 10-1 van DBA. De enige wedstrijd in poule B ging tussen DBBR en DONHN/DVK. DBBR won nipt met 6-5 en komt hierdoor op de eerste plek.

Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar dit artikel op de website van de Nederlandse Darts Bond.