Volgende week zondag start het nieuwe seizoen NDB-rankings Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Volgende week zondag start het nieuwe seizoen NDB-rankings

Volgende week zondag start het nieuwe seizoen NDB-rankings

In dit eerder verschenen nieuwsbericht is de planning gecommuniceerd van het NDB Rankingseizoen 2018-2019. Volgende week zondag 16 september trappen we af in Driebergen-Rijsenburg waar de DBMN en de NDB de eerste ranking organiseren. Voor alle locaties kunt u terecht op onze NDB Rankingpagina.

Online inschrijving voor Heren A en Dames
Tijdens het aankomende seizoen kunnen de heren A en dames niet meer inschrijven in de locatie, maar alleen nog via een online voor-inschrijving. Dit geeft de NDB de mogelijkheid om de loting en de tijdsplanning vooraf te maken en het toernooi strakker te laten verlopen. De spelers ontvangen op de dag zelf een spelerskaart met hun tijden erop zodat ze precies weten wanneer ze in actie moeten komen. Een gevolg is wel dat de dames net als de heren A altijd in knock-out spelen. De NDB heeft voorafgaand aan dit besluit input gevraagd aan de dames, waaruit bleek dat het merendeel hier voorstander van was. Morgen zal de inschrijving openen. Hoe het inschrijven en de betaling precies in zijn werk gaat, zal via deze website worden uitgelegd. De wijze van inschrijving voor de overige categorieën blijft hetzelfde.

Voor wie?
Zoals gebruikelijk worden er weer toernooien georganiseerd voor verschillende categorieën. Zo spelen de heren twee verschillende toernooien (heren A en heren B, afhankelijk van niveau) en komen de categorieën dames, junioren, meisjes, aspiranten, paradarts en specials (zie onder) ook weer in actie. Om deel te nemen aan de NDB rankings hoeft je geen lid te zijn van een aangesloten lidorganisatie van de NDB. Als je in aanmerking wil komen voor Rankingpunten voor heren A, dames of jeugd, dan dien je wel lid te zijn en zal men een NDB nummer moeten aanvragen. Dit kan bij de wedstrijdtafel op het evenement. Een nummer kan alleen aangevraagd worden als je het lidnummer van de eigen lidorganisatie bij de hand hebt.

Een uitzondering op het bovenstaande zijn heren B spelers en paradarters. Zij hoeven geen lid te zijn van een aangesloten lidorganisatie van de NDB om een NDB-nummer aan te vragen. Met dit NDB nummer kan men alleen punten verdienen voor de ranking van de heren B of het paradarts, niet voor de ranking van de heren A.

Als men wil deelnemen aan het NDB Ranking Circuit kan dat alleen als de speler gerechtigd is om voor de Nederlands selectie uit te kunnen komen en dus in het bezit is van de Nederlandse nationaliteit. Bovenstaande geldt niet voor deelnemers aan de Heren B ranking, wel voor alle overige categorieën. Tevens mogen spelers niet in het bezit zijn van een PDC tourcard.

Paradarts & Specials
Uiteraard verwelkomt de NDB de paradarters en specials ook weer tijdens het nieuwe rankingseizoen. Tijdens iedere ranking zal er een toernooi zijn voor de paradarters. Voor de specials is er in ieder geval een toernooi op de Open Midden Nederland (16 september 2018), De Open Fries (2 december 2018), het NK Darts (16 december 2018), de Open Stedendriehoek (24 februari 2019) en de afsluitende NDB Ranking (28 april 2019). Als er meer toernooien worden toegevoegd, dan wordt dat via deze website gecommuniceerd.

Rankingreglement
Het nieuwe NDB Rankingreglement komt volgende week online. Alle zaken die veranderd zijn worden dan nog even duidelijk aangestipt.

Heb je vragen over het NDB Rankingcircuit en worden deze niet beantwoordt op onze rankingpagina? Neem dan contact op met de NDB via [email protected].

Tekst en foto: NDBdarts.nl

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws