Home Nederland Hoofdnieuws Voorbeschouwing op de vierde speelweek van de SuperLeague

Voorbeschouwing op de vierde speelweek van de SuperLeague

De teams van de SuperLeague zijn aangekomen bij de vierde speelronde! Wie wordt de verrassing van deze week? En welke teams kunnen hun positie behouden? De Nederlandse Darts Bond blikt vooruit.

Hoofdklasse
Bosgenoegen staat na de overwinning nog steeds stevig bovenaan, tot nu toe hebben zij elke wedstrijd gewonnen. Deze week nemen zij het op tegen de mannen van deDartshop.nl die tot nu toe nog geen wedstrijden hebben gewonnen. Vlak achter Bosgenoegen staat Twenty Six Urk. Zij hebben nog geen wedstrijd verloren, wel eenmaal gelijk gespeeld. Nu gaan ze op bezoek bij Fanatics Weert die nu de achtste plek bezet. Tussen Oranjebar 1 (3e) en Team Winsum Sneek (5e) is het verschil maar één punt. Zij gaan de strijd aan in de subtop. Red Alert Bet Kolen is na het verlies van vorige gezakt naar plek vier. Zij willen nu de derde plek weer in handen nemen door te winnen van Dartshop Leiden. Café de Dissel reist af naar Den Haag om te spelen tegen de mannen van DKE RW Repair. Café de Dissel staat nu laatste en gaat voor het eerste overwinningspunt. DKE RW Repair moet winnen om niet verder te zakken naar plek zeven of acht.

Overgangsklasse A
Na de winst van de vorige speelronde heeft Vostars United de eerste plek overgenomen. Zij zullen deze plek nu moeten verdedigen tegen Status Bar die nu op de tiende plek staat. Toornsmit moest na het verlies van vorige week de eerste positie uit handen geven. Om Vostars United niet verder uit te laten lopen moet er deze week gewonnen worden van Café Kremer. Laatstgenoemde zal moeten winnen om voor te blijven op De Schout/Kluin Schilderwerken aangezien zij een gelijk aantal punten hebben. De mannen uit Hoogenveen zullen bij willen blijven door te winnen van de Mondriaan die nu op de achtste plek staat. Makkers van Wilma en Vrijbuiter Superleague staan op plekken drie en vier met een gelijk aantal punten. Winnen betekent voor beide teams een stevige derde positie en zicht op de tweede plek. Legend Reen Sneek zal deze week de eerste overwinning willen behalen. Zij gaan het duel aan met SLT de Planeet die tot nu toe één wedstrijd wist te winnen. 

Overgangsklasse B
De nummer één uit deze klasse Dart Team Venlo neemt het deze week op tegen de nummer acht DAKdomein/Vrijboom. De mannen uit Venlo zullen hun positie willen verstevigen, DAKdomijn/Vrijboom heeft de punten hard nodig om niet verder weg te zakken. Xtreme Sport Tilburg staat op dit moment tweede en krijgt de nummer drie, ‘t Pleintje Stampersgat, op bezoek. Met winst voor ‘t Pleintje Stampersgat komen zij gelijk met Xtreme Sport Tilburg, die op hun beurt de punten nodig heeft om Dart Team Venlo niet uit het oog te verliezen. Café Kafé Doetinchem gaat deze speelronde de strijd aan met Dartteam Klumpke. Doetinchem gaat voor de tweede overwinning op rij, Dartteam Klumpke zal een derde verliespartij willen voorkomen. De nummers vier en vijf hebben allebei vier punten en zullen het nu tegen elkaar opnemen. Deze wedstrijd zal gaan tussen Oranjestad United en Café Nouveau 1. De laatste wedstijd gaat tussen FF naar Streef en de Burgemeester. Beide teams moeten winnen om van de onderste plekken af te komen.

Overgangsklasse C
In deze klasse heeft de top-4 zich aardig gescheiden van de rest. Alle vier de teams hebben al 9 punten. Nummer drie Agnes en Schier Barendrecht en nummer vier Havenzicht Ridderkerk zijn de eerste die puntenverlies kunnen lijden aangezien zij tegen elkaar spelen. Koploper Prima Darts speelt tegen Flora Bar. Sonny’s Darts/Agnes & Schier neemt het op tegen nummer twee 8-eraf Amsterdam. De Zware Jongens Hilversum krijgen bezoek van DV Double Bull Spakenburg. De Zware Jongens wachten nog steeds op de eerste overwinning, Double Bull zoekt aansluiting bij de top-4. De wedstrijd die nog rest is Het Wapen van Maasdijk tegen Racketcentrum Terneuzen. De heren uit Maasdijk vechten voor het eerste punt, Racket Centrum Terneuzen gaat voor de tweede overwinning.

Voor meer informatie klik hier.