Home algemeen nieuws Voorbeschouwing op het Sir Winston/The Hague Championship

Voorbeschouwing op het Sir Winston/The Hague Championship

Komend weekend gaat het dan eindelijk los in het Kyocera Stadion te Den Haag. Daar zal zaterdag en zondag het Sir Winston/The Hague Championship georganiseerd worden en zal er maar liefst een totale prijzenpot van 30.000 euro te verdelen zijn onder de deelnemers. Toernooidirecteur en Feyenoord-speler Lex Immers is de laatste maanden druk bezig geweest met de voorbereidingen en de verwachting is dan ook dat het een daverend succes wordt, met grote namen uit de dartsport en veel media aandacht.

De inschrijving is gesloten voor dit unieke dartsevenement in Den Haag en men ziet op zaterdag 144 koppel inschrijvingen en op zondag 275 single inschrijvingen. Op het oog lijkt dat niet veel, maar als men weet dat er ook concurrentie is van het NK Bullshooter (Hoorn), PDC WK-kwalificatietoernooi (Tilburg), Jersey Darts Festival (BDO) en het door Datadart georganiseerde Dartsfestival De Schatberg (Sevenum), dan is dit deelnemersaantal netjes te noemen. Deze deelnemers zullen op zaterdag strijden voor een totale prijzenpot van 5.000 euro en op zondag zal de strijd echt losbarsten met een totale prijzenpot van 25.000 euro.

Vele internationale en nationale topdarters hebben zich ingeschreven, wat dacht u bijvoorbeeld van PDC-toppers Kim Huybrechts, Jelle Klaasen, Ronnie Huybrechts en Benito van de Pas of de BDO-toppers Wesley Harms, Geert de Vos, Darius Labanauskas en Ryan de Vreede. Maar de meest verrassende namen zijn misschien wel die van Justin “The Force” Pipe en Gerwyn “The Iceman” Price. Pipe (19e) en Price (33e) staan beiden in de top van de PDC en zullen ook samen deelnemen aan het koppeltoernooi. Daarnaast zien we natuurlijk ook veel nationale topspelers die gaan proberen met de titel aan de haal te gaan, wat te denken van Jan Dekker, Danny Noppert, Dirk van Duijvenbode, Marcel Blik of Jeffrey de Zwaan. Ook zijn onze zuiderburen natuurlijk goed vertegenwoordigd met eerder genoemde namen, maar ook Dimitri van der Bergh, Sven Wens en Sven Verdonck gaan proberen te schitteren dit toernooi.

gerwyn-price-carsten-arlt- 

Op zaterdag 14 november zal er om elf uur gestart worden met het koppeltoernooi en daar zien we toch de nodige titelkandidaten. De Belgische koppels zien er op papier erg sterk uit, met BDO World Trophy winnaar Geert de Vos samen met Sven Verdonck, Dimitri van der Bergh samen met Mike De Decker en Hal Masters winnaar Roger Janssen met Kenny Neyens. Maar ook de Haagse koppels Jeffrey de Zwaan/Mike Zuydwijk, Vincent vd Meer/Dirk van Duijvenbode, Marcel Blik/Danny de Haas en Yordi Meeuwisse/Carlos Vrije zijn koppels waar men rekening mee moet houden. Jan Dekker en Ryan de Vreede zullen ook zeker een goede kans maken op die titel of wat denkt u van de koppels Jelle Klaasen/Vincent Kamphuis, Andy Boulton/Nathan Aspinall, Wesley Harms/Salmon Renyaan en Jeffrey Sparidaans/Darius Labanauskas. Een ding is zeker, het wordt een flinke opgave om dit toernooi te winnen op zaterdag.

dekker

Op zondag 15 november zal er om elf uur gestart worden met het singletoernooi en daar wordt toch wel het echte vuurwerk verwacht. Voor de winnaar ligt er een hoofdprijs van 10.000 euro klaar en de totale prijzenpot van de dag bedraagt 25.000 euro. Naast alle eerder genoemde namen doen er ook veel spelers mee die zeker voor een verrassing kunnen zorgen en waar menig topspeler een kluif aan krijgt. Zo zien we bijvoorbeeld Frans Harmsen, die zich enkele weken geleden nog kwalificeerde voor de Finder Darts Masters en voormalig BDO-topspelers Willy van de Wiel en Joey ten Berge. Maar ook oudgedienden Roy Gokoel, Henny van der Ster en Peter van der Veer kunnen zomaar voor een verrassing zorgen. Ook zijn er genoeg jeugdspelers die zich het laatste jaar goed hebben weten te profileren en kunnen schitteren in Den Haag, wat te denken van: Job ten Heuvel, Mike van Duivenbode, Marvin van Velzen, Jaimy van Bavel en Niels Zonneveld. De halvefinales van het toernooi zullen op het podium worden gespeeld en begeleid door een Cannabis Energy walk-on-girl zullen de halvefinalisten met hun eigen walk-on-song opkomen. Alle finales staan onder leiding van de Nederlandse BDO-scheidsrechter Marco Meijer en de grandfinal zal tevens om 18.00 uur live te zien zijn op Omroep West (Ziggo 30, KPN 512). De halvefinales zullen ook live te volgen zijn via de livestream.

Iedereen heeft de mogelijkheid om te komen kijken dit weekend, entree voor bezoekers is namelijk gratis!! Kom gezellig naar de horecazaal, waar ook de podiumwedstrijden gespeeld zullen worden of kom kijken in de dartzaal waar er op het scherpst van de snede gespeeld zal worden en moedig uw favoriet aan!!

Jelle Klaasen

Belangrijke informatie:

Zaterdag 14 november 2015 – Koppeltoernooi

 • Totaal prijzengeld: 5.000 euro
 • Zaal open: 09.00 uur
 • Aanvang: 11.00 uur
 • Alle deelnemers moeten voor 10.45 uur hun spelerskaart opgehaald hebben, anders neemt men niet deel aan het toernooi!!
 • Verliezers schrijven!! Doet men dat niet, dan neemt men niet deel aan het singletoernooi de volgende dag!!
 • Na het koppeltoernooi zal er een Haagse-afterparty gehouden worden in de viproom van het Kyocera Stadion, deze duurt tot de late uurtjes!! De kosten bedragen 5,00 euro per persoon, waarvan de helft naar DartsForever gaat. Dartsforever is een stichting opgericht door John de Nijs uit Dinteloord, met als doelstelling zoveel mogelijk geld op te halen voor Kika (KinderenKankerVrij).

Zondag 15 november 2015 – Singletoernooi

 • Totaal prijzengeld: 25.000 euro
 • Zaal open: 09.00 uur
 • Aanvang: 11.00 uur
 • Alle deelnemers moeten voor 10.45 uur hun spelerskaart opgehaald hebben, anders neemt men niet deel aan het toernooi!!
 • Verliezers schrijven!! Doet men dat niet, dan neemt men niet deel aan de volgende editie van het The Hague Championship!!

Daarnaast wordt het volgende nog maar eens benadrukt door de organisatie:

Voetbalshirts of kleding die volgens de wedstrijdleiding een provocerende werking hebben zijn niet toegestaan.

Voor de podium wedstrijden, geldt dat er gespeeld dient te worden in een donkere pantalon en shirt met kraag.

De wedstrijdleiding heeft te allen tijde het recht een speler te weigeren indien hij/zij geen correcte kleding draagt.

De loting zal vanaf vrijdagochtend te zien zijn op: www.thehaguechampionship.nl

DARTS Kim Huybrechts benito knieen