Home Nederland Hoofdnieuws Voorbeschouwing op LaCo en SuperLeague van dit weekend

Voorbeschouwing op LaCo en SuperLeague van dit weekend

Vandaag start de derde speelweek van de LaCo en de tweede ronde van de Superleague. Welke teams moeten hun eerste overwinning behalen en wie blijft er aan kop? De Nederlandse Darts bond blikt hieronder vooruit.

LaCo
Bij de heren in poule A zijn de winnaars van de vorige speelweek, DONHN en VDO, deze week vrij. Huidig koploper DVS krijgt na de laatste overwinning SDC op bezoek. Met twee verliespartijen hoopt DVK tegen DBA hun eerste winst te halen. In poule B speelt RDB zijn eerste wedstrijd bij DBMN. DBBR zal de heren van DVO ontvangen. In de laatste poule bij de heren een volle speelweek nadat de vorige ronde iedereen vrij was. DSWN ontvangt BDC en DOT reist af naar DORA.

Koploper van poule A bij de dames is DONHN maar deze speelsters hebben deze speelweek rust. De nummer twee, FDB, kan nu inlopen mits zij winnen van nummer drie VDO. DBA krijgen thuis DVK op bezoek en SDC mag aantreden tegen DVS. In de andere poule bij de dames zijn 3 wedstrijden. De nummers 1 en 2 gaan de onderlinge strijd aan, DBMN ontvangt RDB. Daarnaast speelt DBBR tegen DVO, de nummers 3 en 4. Het laatste duel gaat tussen nummer 5 DSWN en nummer 6 DOGD.

In poule A van de LaCo jeugd zullen ook de nummers 1 en 2 van de ranglijst elkaar treffen. Koploper DBMN speelt dan thuis tegen RDB en DVS reist naar Eindhoven om te gooien tegen KDO. In poule B is één wedstrijd gepland. RDO zal het duel aangaan met DSWN.

Superleague
Bij de Superleague is pas speelronde 2 aangebroken, dus valt er nog niet veel te zeggen over de onderlinge verhoudingen in de poules.

In de hoofdklasse speelt DKE RW Repair tegen Dartshop Leiden. Bosgenoegen ontvang Café de Dissel. Red Alert Bet Kolen gaat op bezoek bij Oranjebar 1. Fanatics Weert gaat de strijd aan met deDartshop.nl en de laatste wedstrijd in de hoofdklasse gaat tussen Twenty Six Urk en Team Winsum Sneek. In overgangsklasse A zijn er ook vijf wedstrijden. Legend Reen Sneek speelt thuis tegen Status Bar. In Markelo wordt de wedstrijd gespeeld, Toornsmit tegen SLT de Planeet. De koploper Vostars United speelt in de tweede ronde thuis tegen Makkers van Wilma. Café Kremer, die nu de tweede plaats bezet, reist naar Hoogeveen om te spelen tegen De Schout/Kluin schilderwerken. De laatste wedstrijd is De Moriaan tegen Vrijbuiter Superleague. Dart team Venlo staat na de eerste ronde bovenaan in overgangsklasse B en speelt zijn tweede wedstrijd tegen Café Kafé Doetinchem. ‘t Pleintje Stampersgat wil het verlies van de eerste ronde goed maken tegen De Burgermeester. Oranjestad United gaat gooien tegen DAKdomein/Vrijboom. Dart Team Klumpke gaat het duel aan in Tilburg tegen Xtreme Sport Tilburg. FF naar Steef ontvangt Dartscafé Nouveau 1. In overgangsklasse C zal Havenzicht Ridderkerk spelen tegen Sonny’s Darts/Agnes & Schier. Flora Bar heeft als tegenstander Agnes en Schier Barendrecht. Het Wapen van Maasdijk mag het thuis opnemen tegen 8-eraf Amsterdam. De Zware Jongens Hilversum ontvangen de nummer 1 Prima Darts. Tijdens de laatste wedstrijd van overgangsklasse C zal DV Double Bull Spakenburg de eerste punten willen pakken tegen Racketcentrum Terneuzen.

Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar dit artikel op de website van de Nederlandse Darts Bond.