Home Nederland Hoofdnieuws Voorbeschouwing op speelweek 8 van Landelijke Competitie

Voorbeschouwing op speelweek 8 van Landelijke Competitie

Aankomend weekend mogen de senioren van de Landelijke Competities de strijd weer met elkaar aangaan. We maken de balans op. Wie kan de koppositie overnemen en wie harkt de punten bij elkaar? De Nederlandse Darts Bond blikt vooruit.

Heren
In poule A worden deze week twee wedstrijden gespeeld. DVS staat op plek twee en kan met winst gelijk komen met de nummer één VDO die deze week vrij is. DVS neemt het thuis op tegen de DVK. Laatstgenoemde staat op het moment onderaan de ranglijst en zal er alles aan doen om de winst binnen te slepen. De andere wedstrijd gaat tussen DONHN en DBA. DONHN moet punten halen om niet naar de laatste plek te zakken, DBA wil winnen om de top-2 niet uit het oog te verliezen.
De enige wedstrijd in poule B gaat tussen DBMN en DVO. Na de overwinning van vorige week staat DBMN weer op de eerste plek en kan de voorsprong vergroten als er gewonnen wordt. DVO moet winnen om het eerste punt te halen. 
FDB neemt het in poule C op tegen DOT. Na de gewonnen wedstrijd van de vorige speelronde gaat het team uit Friesland vol goede moed deze wedstrijd in. DOT heeft twee vrije speelweken gehad en daarvoor de wedstrijd verloren en zal gebrand zijn deze partij te winnen. FDB staat nu op de derde plek en kan met winst gelijk komen in punten met de nummer twee DORA. DOT kan met de overwinning verder wegblijven van de laatste plek aangezien zij één punt meer heeft dan hekkensluiter DSWN.

Dames
Koploper VDO is het team dat deze speelronde vrij is. Een uitgelezen kans voor de andere teams om in te lopen. De nummer twee DONHN neemt het op tegen de nummer drie DBA. DONHN kan met winst de eerste plek bemachtigen, DBA wil met winst dichter in de buurt van DONHN komen. FDB en SDC staan op plek zes en zeven en hebben evenveel punten. Zij gaan deze week de strijd met elkaar aan. De overgebleven wedstrijd in poule A is DVS tegen DVK. De dames uit Deventer willen thuis het eerste punt pakken. DVK moet aansluiting vinden bij de eerste drie plekken.
Twee wedstrijd worden er gespeeld in poule B. De eerste wedstrijd gaat tussen DSWN en RDB. DSWN moet zich herpakken na het verlies van de vorige speelronde, terwijl RDB een vrije speelweek had. DBMN bezet op dit moment de koppositie maar staat in punten gelijk met de nummers twee en drie. Deze speelronde krijgt DBMN de nummer vier op bezoek DVO. De dames uit het oosten hebben hun laatste wedstrijd gewonnen en zullen deze lijn willen doortrekken zodat ze weer naar boven kunnen kijken.

Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar dit artikel op de website van de Nederlandse Darts Bond.