Home Nederland Hoofdnieuws Voorbeschouwing op speelweek SuperLeague van dit weekend

Voorbeschouwing op speelweek SuperLeague van dit weekend

Alweer de zesde speelronde voor de SuperLeague deze week. Welke teams kunnen het niveau vasthouden? Wie kan er inlopen op de koplopers? En welk team moet vechten tegen degradatie?

De Nederlandse Darts Bond blikt vooruit.

Hoofdklasse
Bosgenoegen blijft maar winnen, de huidige kampioen staat stevig bovenaan en neemt het dit weekend op tegen Twenty Six Urk die op dit moment op de vierde plek staat. Na de eerste overwinning van vorige week gaat Café de Dissel op zoek naar de tweede winst. Dit moet gebeuren tegen deDartshop.nl die na de winst van vorige week ook in goede vorm is. DKE RW Repair heeft na een prima overwinning van vorige week goede hoop op de wedstrijd tegen Red Alert Bet Kolen. De nummer zes Team Winsum Sneek gaat deze week het duel aan met de nummer zeven Dartshop Leiden. Beide teams moeten zich herpakken na het verlies van vorige week. De laatste wedstrijd in deze klasse gaat tussen Oranjebar 1 en Fanatics Weert.

Overgangsklasse A
Vostars United voert op dit moment de ranglijst aan en neemt het deze week op tegen de nummer tien Legend Reen Sneek en hoopt nu uit te lopen op de nummer twee. Toornsmit staat in punten gelijk met Vostars United en wilt punten pakken tegen De Moriaan. Makkes van Wilma staat met één punt achterstand op de derde plek. Om de top-2 niet uit het oog te verliezen zal er moeten gewonnen worden van De Schout/Kluin Schilderwerken. Vrijbuiter Superleague gaat op bezoek bij de directe concurrent Status Bar. Beide teams hebben zeven punten en strijden voor vierde plek. SLT de Planeet en Café de Kremer staan deze week tegenover elkaar. Ze willen allebei het ruime verlies van vorige week goedmaken.

Overgangsklasse B
In deze klasse blijft het bovenin erg spannend. Dart Team Venlo staat bovenaan met vijftien punten en heeft nog steeds niet verloren, dat is ook deze week weer de taak, ditmaal tegen Dart Team Klumpke. Xtreme Sport Tilburg staat tweede met evenveel aantal punten als Dart Team Venlo. De mannen uit Tilburg krijgen het team van FF naar Steef op bezoek die op dit moment achtste staan. Café Kafé Doetinchem staat derde met twaalf punten. Zij neemt het deze week op tegen ‘t Pleintje Stampersgat. Op de vierde plek staat Oranjestad United met acht punten en zij gaan deze week de strijd aan met De Burgemeester. De overgebleven wedstrijd gaat tussen DAKdomein/Vrijboom en Dartscafé Nouveau 1, zij staan nu op plek zes en zeven.

Overgangsklasse C
Een mooi affiche dit weekend. Nummer één Agnes en Schier Barendrecht krijgt de nummer twee op bezoek, Prima Darts. Ook spelen de nummer drie en vier tegen elkaar, 8-eraf Amsterdam speelt tegen Havenzicht Ridderkerk. Racketcentrum Terneuzen staat stevig in het midden en gaat op bezoek bij Sonny’s Darts/ Agnes & Schier. De nummer zes DV Double Bull Spakenburg neemt het op tegen de nummer negen Flora Bar. Hekkensluiter De Zware Jongens Hilversum gaan deze week de strijd aan tegen Het Wapen van Maasdijk.

Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar dit artikel op de website van de Nederlandse Darts Bond.