Home Nederland Hoofdnieuws Voorbeschouwing op SuperLeague hoofdklasse en overgangsklassen

Voorbeschouwing op SuperLeague hoofdklasse en overgangsklassen

Vanmiddag staan er wedstrijden gepland in speelweek 16 van de SuperLeague en spelen de teams uit de play-offs de derde ronde. De Nederlandse Darts Bond blikt vooruit op deze duels.

Hoofdklasse
Door de winst van Oranje Bar op Bosgnoegen tijdens de vorige speelronde is het verschil drie punten en is het weer spannend. Koploper Bosgenoegen gaat op bezoek bij RCT en Oranje Bar ontmoet het altijd lastige Fanatics. Team Winsum ontvangt de Zwaantjes en Twenty Six speelt thuis tegen DKE. Tenslotte spelen Café Kafé en Xtreme tegen elkaar in Doetinchem.

Overgangsklasse A
In overgangsklasse A staat misschien wel de wedstrijd van het weekend op het programma. De Dissel en The Legend delen de eerste plaats met 31 punten en zij strijden morgen tegen elkaar in Staphorst. Nummer drie Kremer speelt tegen Toornsmit en de Makkers van Wilma ontvangen de Moriaan. De Schout speelt tegen de Planeet en op de Hoek reist af naar Veendam voor het treffen met Status Bar.

Overgangsklasse B
Koploper Red Alert speelt tegen Oranjestad en is dicht bij het kampioenschap. Nummer twee Dart Team Venlo ontmoet Vrijbuiter en nummer drie Hemeco speelt tegen de Dorpsherberg. Ff naar Steef kan een belangrijke stap zetten voor het ontlopen van rechtstreekse degradatie door punten te pakken tegen ‘t Haspeltje. De laatste wedstrijd uit deze klasse gaat tussen Nouveau en ‘t Pleintje.

Overgangsklasse C
Deze klasse is de spannendste van de vier. De nummers 1 tot en met 5 maken nog kans op het kampioenshap. 8-eraf Amsterdam en Dartshop Leiden staan bovenaan en spelen morgen tegen elkaar. Agnes & Schier staat derde en ontmoet De Wyck. Nummer vier Prima Darts ontvangt Sonny’s en Merwehof dat vijfde staat speelt tegen Double Bull. De laatste wedstrijd van het weekend gaat tussen Flora Bar en de Schot.

Play-offs
Bij de play-offs voor plaatsing voor volgend seizoen staan er zes wedstrijden op het programma. De winnaars spelen op 18 mei de beslissende wedstrijden. Dit zijn de wedstrijden:

SL Team de Karre – Status Bar 2
Vostars United – Café de Oale Jan
Café de Stam – ‘t Snooker
Café Manhattan – Dart Team Klumpke
Baggelaar Aa-Ma-Teurs – Zware Jongens XL
Het Wapen van Maasdijk – Pleintje Rotterdam