Voorbeschouwing speelweken SuperLeague en Landelijke competitie Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Voorbeschouwing speelweken SuperLeague en Landelijke competitie

Voorbeschouwing speelweken SuperLeague en Landelijke competitie

Dit weekend staan er veel landelijke competitiewedstrijden op het programma in zowel de LaCo als de SuperLeague. Hieronder brengt de Nederlandse Darts Bond een voorbeschouwing.

LaCo
Bij de dames staan er zes wedstrijden op het menu. In poule A is de verrassende koploper DVS vrij en speelt de nummer twee DSWN thuis tegen DVK. VDO gaat de lange reis maken naar Friesland voor de wedstrijd tegen de FDB en in het Oosten des lands gaat DVO de strijd aan met DBBR. In poule B zijn de DONHN en de RDB samen koploper. De DONHN speelt morgen thuis tegen DBA en RDB gaat op bezoek bij DBMN. De SDC ontvangt de RDO en DOGD heeft een vrije speelweek.

Bij de heren speelt regerend kampioen DBBR een uitwedstrijd tegen DVO dat nog wacht op zijn eerste overwinning. In de tweede wedstrijd uit poule A krijgt de DVK de BDC op bezoek. In poule B zijn er twee teams die nog niet verloren hebben, namelijk DBMN en RDB. Zij spelen morgen tegen elkaar in Houten. De tweede wedstrijd uit poule B gaat tussen DONHN en DBA. In poule C staat er een 'noordelijke derby' op het programma tussen de DOGD en de DOT. Tenslotte neemt DSWN het in Den Haag op tegen de DORA.

SuperLeague
Een kleine maand geleden ging de SuperLeague van start en komende zaterdag staat wedstrijd nummer twee op het programma. In de hoofdklasse vinden we het gepromoveerde Twenty Six boven aan de stand. Zij spelen morgen tegen de Fanatics dat ook zijn eerste wedstrijd wist te winnen. Regerend kampioen Oranje Bar neemt het op tegen de grootste concurrent van afgelopen seizoen: Team Winsum uit Sneek. Twee debutanten in de hoofdklasse ontmoeten elkaar in Terneuzen: RCT vs Café Kafé. Bosgenoegen speelt thuis tegen H&S de Zwaantjes en Xtreme Sport Tilburg gaat op bezoek bij DKE RW Repair.
In overgangsklasse A gaat Café de Schout zijn debuut maken in de SuperLeague met een uitwedstrijd tegen Café Kremer. De Dissel ontvangt Status Bar en The Legend krijgt de Makkers van Wilma op bezoek. In Appingedam speelt Café op de hoek tegen SLT de Planeet en tenslotte gaat de Moriaan een uitwedstrijd spelen tegen Toornsmit.

In overgangsklasse B is 't Haspeltje de koploper. Zij spelen morgen thuis tegen Hemeco dat vorig jaar net geen kampioen werd. DTV speelt een thuiswedstrijd tegen 't Pleintje en Dorpsherberg No Fear gaat op bezoek bij Oranjestad. Twee nieuwkomers tegen over elkaar morgen in de wedstrijd tussen FF naar Steef en Nouveau. De laatste wedstrijd in poule B gaat tussen Red Alert Bet Kolen en Vrijbuiter.

In overgangsklasse C een mooie pot tussen de kampioen van twee jaar geleden (Prima Darts) en het team dat vorig jaar net naast de titel greep (8-eraf Amsterdam). Beide teams gaan dit jaar voor promotie en wisten hun eerste wedstrijd te winnen. Café de Schot gaat op bezoek bij Agnes & Schier en DV Double Bull speelt zijn eerste thuiswedstrijd tegen Sonny's Darts. Café Merwehof ontvangt de Flora Bar en de laatste wedstrijd van dit weekend gaat tussen twee debutanten in de SuperLeague: Dartshop Leiden ontvangt Café de Wyck.

Voor meer informatie inclusief het programma, de standen en de statistieken verwijzen we je graag door naar dit artikel op de website van de Nederlandse Darts bond.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws