Home Nederland Hoofdnieuws Voorbeschouwing SuperLeague en LaCo speelweek 10

Voorbeschouwing SuperLeague en LaCo speelweek 10

Dit weekend staat er weer ontzettend veel competitiedarts op het programma. Hieronder een overzicht van de wedstrijden die gespeeld worden in de SuperLeague en de LaCo.

SuperLeague
In de hoofdklasse gaat Bosgenoegen op bezoek bij H&S de Zwaantjes. Eerder dit seizoen was de koploper met 9-1 te sterk. Het programma in de hoofdklasse ziet er als volgt uit:

Twenty Six – Fanatics
Café Kafé – Racketcentrum Terneuzen
Winsum – Oranje Bar
H&S de Zwaantjes – Bosgenoegen
Xtreme Sport – DKE RW Repair 

In overgangsklasse A speelt koploper de Dissel uit tegen Status en gaat ex-koploper Kremer na twee nederlagen op zoek naar eerherstel tegen Café de Schout. Het programma is als volgt:

Status Bar – De Dissel
De Schout – Kremer
Makkers van Wilma – The Legend
De Moriaan – Toornsmit
De Planeet – Op de Hoek

Red Alert is koploper in overgangsklasse B en speelt zaterdag de lastige uitwedstrijd tegen Vrijbuiter. Dit zijn de wedstrijden van overgangsklasse B:

Pleintje – DTV
Hemeco – Haspeltje
Dorpsherberg – Oranjestad 
Nouveau – FF naar Steef
Vrijbuiter – Red Alert

In overgangsklasse C staat Agnes & Schier aan de top van de stand. Zaterdag spelen zij uit tegen Café de Schot. Hieronder vindt u de overige wedstrijden:

Schot – Agnes & Schier
Sonny’s – DV Double Bull
Prima Darts – 8-eraf
Flora Bar – Merwehof
De Wyck – Dartshop Leiden

Alle overige info over de SuperLeague vind je door hier te klikken.

LaCo
Bij de jeugd staat er één wedstrijd op het menu, maar dat is wel een hele mooie: de nummer 1 van poule A, DBBR, ontvangt de DONHN dat tweede staat. In de kwartfinale op de finaledag van vorig seizoen was de DONHN nog te sterk voor DBBR, maar eerder dit seizoen zetten de Leidenaren dit recht door met 7-4 te winnen.
Bij de heren in poule A gaat koploper DVO op bezoek bij nummer drie BDC en speelt regerend kampioen DBBR thuis tegen de VDO. In poule B speelt DONHN tegen DBMN en in poule C gaat DSWN op jacht naar de vierde overwinning van het seizoen ten koste van de DOGD.
In poule A bij de dames speelt koploper en regerend kampioen DSWN tegen nummer laatst DVO. De VDO speelt uit tegen de DVK en de DBBR ontvangt DVS. In poule B een mooi affiche tussen de nummer twee en drie: DONHN vs DBMN. Koploper RDB speelt thuis tegen DOGD en tenslotte reist RDO af naar Flevoland voor de pot tegen DBA. 

Voor de stand van zaken in de LaCo klikt u hier.