Home Nederland Hoofdnieuws Voorbeschouwing SuperLeague en LaCo van dit weekend

Voorbeschouwing SuperLeague en LaCo van dit weekend

Bij de SuperLeague zijn we aangekomen bij speelronde drie. De LaCo teams van de senioren gaan hun vierde ronde gooien en de jeugd heeft een vrije speelweek. Hieronder een korte voorbeschouwing voor aankomend weekend.

Superleague:

In de hoofdklasse zal nummer twee Red Alert Bet Kolen punten willen inlopen in de thuiswedstrijd tegen de huidige koploper Bosgenoegen. Beide teams hebben nog geen wedstrijd uit handen gegeven. Ook spelen de nummers drie en vier tegen elkaar. Twenty Six Urk gaat het duel aan met DKE RW Repair. Oranjebar 1 gaat op bezoek bij deDartshop.nl. Team Winsum Sneek en Fanatics Weert zullen tegen elkaar hun eerste overwinning willen behalen. Dartshop Leiden en Café de Dissel staan 9e en 10e. Zij zullen nu punten moeten halen om te kunnen klimmen op de ranglijst.

Toornsmit heeft een goede start in overgangsklasse A en zal de voorsprong op Vostars United, in een onderlinge strijd deze week, nog verder willen vergroten. Makkers van Wilma nemen het op tegen Café Kremer en hopen aansluiting te houden met de nummers één en twee. Vrijbuiter Superleague reist af naar Hoogeveen om te spelen tegen De Schout/Kluin Schilderwerken. Beide teams hopen op een tweede overwinning. Met twee verliespartijen wil SLT de Planeet de eerste winst binnenslepen tegen Status Bar. De laatste wedstrijd gaat tussen De Mondriaan en Legend Reen Sneek. Ook deze teams zullen na een gelijkspel en een verliespartij vol voor de winst willen gaan.

Dart Team Venlo voert de ranglijst aan in overgangsklasse B en neemt het deze week op tegen De Burgemeester. De nummer twee Xtreme Sport Tilburg wil na de 10-0 overwinning deze vorm graag doorzetten tegen Dartscafé Nouveau 1. De derde wedstrijd gaat tussen Café Kafe Doetinchem en DAKdomein/Vrijboom. Dart Team Klumpke staat nu zesde en ontvangt de nummer zeven Oranjestad United. Pleintje Stampersgat neemt het op tegen FF naar Steef die zijn eerste overwinning wilt boeken.

De koppositie in overgangsklasse C ligt in handen van Prima Darts en wil deze behouden door het op te nemen tegen de nummer tien Het Wapen van Maasdijk. De twee teams afkomstig uit Agnes & Schier zullen het tegen elkaar opnemen aanstaande zaterdag. 8-eraf Amsterdam zal voor de derde overwinning op rij gaan tegen Flora Bar. En DV Double Bull krijgen de heren van Havenzicht Ridderkerk op bezoek in Café de Fuuk. De laatste wedstrijd in deze klasse gaat tussen Racketcentrum Terneuzen en De Zware Jongens Hilversum. 

Landelijke Competitie

In poule A bij de heren speelt VDO zijn tweede wedstrijd tegen DBA die op zijn beurt al 3 wedstrijden heeft gespeeld en tweede staat. SDC en DVK bezetten de twee onderste posities en mogen het tegen elkaar opnemen. DBBR zal in poule B punten willen pakken tegen DOGD om de eerste plek van DBMN over te nemen. RDB speelt in deze ronde zijn tweede wedstrijd tegen DVO en hoopt op een tweede overwinning. DVO moet vechten voor de eerste overwinningspunten. In de laatste poule staat er één wedstrijd gepland, de nummer één BDC neemt het op tegen nummer vijf DOT.

Bij de dames drie wedstrijden in poule A. VDO wil de goede reeks winst partijen doortrekken tegen DBA die op het moment eerste staat. Ook DONHN heeft tot nu toe alle wedstrijden gewonnen maar FDB zou hier een einde aan willen maken komend weekend. De dames van SDC staan nu op de vijfde plek en moeten het thuis opnemen tegen de nummer zes, DVK. In poule B staan er twee wedstrijden op het programma. Koploper DBBR neemt het op tegen hekkensluiter DOGD. De andere wedstrijd gaat tussen RDB en DVO. RDB staat met een wedstrijd minder gespeeld een plaats boven DVO. De dames van DVO zien dit na het weekend graag omgedraaid.

Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar dit artikel op de website van de Nederlandse Darts Bond.