Home Nederland Hoofdnieuws Voorstellen van Nederlands damesteam voor WDF World Cup 2019

Voorstellen van Nederlands damesteam voor WDF World Cup 2019

Na de heren is het nu tijd om het Nederlands dames kwartet aan u voor te stellen. In de aanloop naar het WK stelt de Nederlandse Darts Bond alle spelers graag aan u voor. De vier vrouwelijke toppers die ons dit jaar vertegenwoordigen op het WK zijn: Anca Zijlstra, Marjolein Noijens, Anita van der Velden en Vanessa Zuidema, een mooie mix van ervaring en talent.

Anca Zijlstra
Woonplaats: Brunssum
Lidorganisatie: KDO

Anca is al jarenlang een vaste waarde in het Nederlands team met vele prachtige resultaten, waarbij het vorige WK er natuurlijk uitspringt. Anca was onderdeel van de gouden formatie van Nederland tijdens de vorige World Cup in 2017 in Japan. Zo wist ze goud te winnen in het team event en goud in het overall klassement! Daarnaast won Anca samen met Vanessa ook nog brons in het koppeltoernooi in Japan. Dit jaar wist de dartster tijdens het 4 Nations Tournament het single- en teamtoernooi te winnen. Al met al een speelster met veel ervaring, prachtige prestaties en vol teamspirit.

Marjolein Noijens
Woonplaats: Tilburg
Lidorganisatie: TDV

Marjolein heeft haar selectieplaats mede te danken aan een mooie derde plaats op de NDB Ranking. Op de ranking heeft ze heel goed en constant gepresteerd. Daarnaast is ze geen onbekende in de Nederlandse Selectie, zo speelde Marjolein vorig jaar het 4 Nations Tournament in Sevenum welke zij samen met het Nederlands dames team wist te winnen. Tevens behaalde Marjolein in België individueel brons!

Anita van der Velden
Woonplaats: Roosendaal
Lidorganisatie: RDF

Anita van der Velden gaat haar debuut maken in het Nederlands team. Zij heeft een uitstekend rankingseizoen achter de rug waarbij ze als tweede wist te eindigen op de Nederlandse Ranking. Daarnaast presteerde Anita goed en constant op de diverse BDO/WDF toernooien en heeft zo haar plek meer dan verdiend!

Vanessa Zuidema
Woonplaats: Wieringenwerf
Lidorganisatie: DONHN

Vanessa is door de technische staf toegevoegd aan de Nederlandse selectie naast de drie dames die zich rechtstreeks hadden geplaatst. Net als Anca is Vanessa een ervaren en vaste waarde in de Nederlandse selectie! Ook zij was er twee jaar geleden tijdens het WK bij toen de dames wisten te winnen in het teamevent en ook het overall klassement op hun naam wisten te schrijven! Vanessa wist samen met Anca een bronzen plak in het koppeltoernooi te veroveren. In april van dit jaar won Vanessa  met het Nederlands team de overall titel tijdens het 4 Nations Tournament.

Het toernooi zal live te volgen zijn via deze livestream-pagina.