Vooruitblik op nieuw seizoen van de SuperLeague '18/'19 Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Vooruitblik op nieuw seizoen van de SuperLeague '18/'19

Vooruitblik op nieuw seizoen van de SuperLeague '18/'19

Zaterdag gaat het nieuwe seizoen van de SuperLeague van start. Gaat het Oranjebar lukken om titel nummer acht binnen te slepen in de hoofdklasse? En wie gaan er dit jaar promoveren vanuit de overgangsklassen? We gaat het zien in de 18 speelweken die gaan volgen.

Hoofdklasse
Oranje Bar opent zijn jacht op een nieuwe titel met een uitwedstrijd tegen Café Kafé dat nieuw is in de hoofdklasse. Zij promoveerde vorig jaar na een bloedstollende laatste speeldag. De nummer twee van vorig seizoen Team Winsum Sneek, start met een thuiswedstrijd tegen Bosgenoegen dat vorig jaar derde werd. Op Urk staat een wedstrijd op het programma tussen twee teams die vorig jaar promoveerden. Twenty Six ontvangt Racketcentrum Terneuzen. H&S de Zwaantjes krijgt DKE RW Repair op bezoek en de Fanatics reizen af naar Tilburg voor de wedstrijd tegen Xtreme Sports.

Overgangsklasse A
De Moriaan uit Kampen debuteert in de SuperLeague. Zij wisten zich te plaatsen via de play-offs en starten hun SuperLeague avontuur met een thuiswedstrijd tegen Café de Hoek. Café Kremer, de nummer twee van vorig seizoen, start met een uitwedstrijd tegen Status Bar. De Makkers van Wilma krijgen Toornsmit op bezoek en de Dissel speelt uit tegen SLT de Planeet (vorig jaar Hobisports).

Overgangsklasse B
Hemeco d’n Beer liep vorig seizoen promotie mis op de laatste speeldag. Zij zullen gebrand zijn op de titel en ze beginnen met een uitwedstrijd tegen Dart Team Venlo, de nummer drie van vorig seizoen. Nieuw in deze klasse zijn Dartscafé Nouveau uit Brunssum en FF naar Steef uit Hummelo. Nouveau speelt zijn eerste wedstrijd thuis tegen Oranjestad. En FF naar Steef mag op bezoek bij Vrijbuiter (voorheen Eetcafé Modern). De Dorpsherberg ontmoet ’t Haspeltje en tenslotte gaat Red Alert een uitwedstrijd spelen tegen Red Alert Bet Kolen.

Overgangsklasse C
Ook in deze klasse twee nieuwe gezichten: DV Double Bull uit Spakenburg en Dartshop Leiden. Double Bull speelt zijn eerste officiële SuperLeague wedstrijd uit tegen Prima Darts, dat vorig jaar degradeerde uit de hoofdklasse. Dartshop Leiden gaat op bezoek bij Café de Schot. Sonny’s Darts gaat spelen tegen Agnes & Schier en Café de Wyck (voorheen Taveerne) neemt het op tegen Café Merwehof (voorheen Café de Stoof). Tenslotte neemt 8-eraf Amsterdam, vorig jaar net geen kampioen, het op tegen de Flora Bar.

Voor het volledig speelprogramma en meer informatie verwijzen we je graag door naar dit artikel op de website van de Nederlandse Darts Bond.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws