Wat Zijn De Grootste Rivaliteiten In De Dartsport? Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Wat Zijn De Grootste Rivaliteiten In De Dartsport?

Wat Zijn De Grootste Rivaliteiten In De Dartsport?

 

Welke Darters Zijn De Grootste Rivalen Van Elkaar In De Geschiedenis Van Darts?

Welke Darters Zijn De Grootste Rivalen Van Elkaar In De Geschiedenis Van Darts?

Soms heb je gewoon een beetje geluk nodig in het leven. Of het nu om de dartsport gaat of Ergens anders. Maar als het gaat om nagelbijt momenten dan hebben maar weinig sporters de schijnwerpers zo op hen gericht zoals bij het darten het geval is. De expert van de website Book of Ra casino Nederland Ken Muir denkt dat dit enkele van de grootste rivaliteiten van de dartsport zijn en we bespreken de momenten waarop de spanning tussen twee spelers bijna overliep.

Raymond van Barneveld en Phil Taylor

Een van de langstlopende rivaliteiten in de dartssport was ongetwijfeld tussen Phil 'The Power' Taylor en Raymond van Barneveld - zoals vaak het geval is tussen de nummer een en twee van een bepaalde sport en games, lees meer. Na een halve finale wedstrijd tussen deze twee darters op het Wereldkampioenschap Darts 2012 dreigde de rivaliteit echter over te slaan.

De Power had de wedstrijd met 6-4 gewonnen, maar kreeg ironisch genoeg een zeer stevige handdruk van de grote Nederlander na afloop. Wat duwen en trekken ontstond en ze wisselden een paar woorden met elkaar uit toen ze het podium verlieten, en Taylor was zichtbaar aangedaan door Barney. Tot Taylor uiteindelijk stopte in 2018 bleef het tussen beiden altijd een echte strijd.

Peter Wright en Michael van Gerwen

Een beetje het publiek laten meegenieten gebeurt best vaak in darts, en als we eerlijk zijn bestaat er geen betere showman dan de kleurrijke Peter 'Snakebite' Wright. Wright en van Gerwen hadden het zeer duidelijk met elkaar aan de stok in de 2015 Premier League Darts. De Nederlandse speler was zeker niet te spreken over Snakebite's pogingen om het publiek aan zijn kant te krijgen tijdens de wedstrijd voordat hij een belangrijk schot moest doen.

Wright miste die worp en verloor de wedstrijd, en hoewel er geen duidelijke confrontatie was op dat moment was het gedurende de hele wedstrijd zeer duidelijk dat het paar elkaar niet graag mag. Er waren meerdere keren dat ze elkaar aankeken of dat ze met elkaar in gesprek waren. De wedstrijd eindigde met een zeer slappe vertraagde handdruk voordat Wright het podium zichtbaar ontevreden verliet.

Momenteel zijn het twee van de grootste namen in de dartsport en is het Van Gerwen die de meeste wedstrijden heeft gewonnen, maar Wright heeft wel een grootste winst gepakt in de 2020 World Darts Championship finale in januari. Hij won 7-3 om zijn eerste wereldtitel ooit te pakken op de leeftijd van 49.

Adrian Lewis en Peter Manley

Hoewel we het nog nooit hebben gezien dat spelers daadwerkelijk klappen gaan uitdelen op het hoogste niveau kwamen Adrian Lewis en Peter Manley zo dicht als twee mensen maar kunnen tijdens een kwartfinale wedstrijd op het wereldkampioenschap darts van 2006

Manley staat bekend om zijn agressieve manier van spelen en heeft Lewis echt geprobeerd gek te krijgen door te proberen het tempo van de wedstrijd te vertragen bij het verzamelen van zijn dartpijltjes. Lewis beweerde toen dat Manley vloekte op het moment dat hij op het punt stond een worp te gooien, iets dat hij aan de wedstrijdofficial meldde. Maar met 3-1 achterstand op het moment was de 20-jarige Lewis zo geïrriteerd dat hij het podium moest verlaten om af te koelen.

Michael van Gerwen en Rob Cross

MVG is niet tevreden slechts één keer op onze lijst te staan - Van Gerwen werd in 2016 in de UK Open verrassend in een nieuwe vete getrokken door de confrontatie met de toenmalige amateur Rob Cross, die op dat moment overdag als elektricien werkte. Hoewel MVG uiteindelijk met 9-5 won, was het een wedstrijd die Cross als echte speler op de mat zette en minder dan een jaar later was hij officieel een professionele dartsspeler.

Beiden hebben sindsdien wel een aantal keer gespeeld en de Nederlander heeft een sterke voorsprong op zijn rivaal. Maar Cross' 6-5 overwinning op het Wereldkampioenschap Darts in 2018 blijft een van de meest spraakmakende wedstrijden tussen deze twee. Niet in de laatste plaats omdat hij het op weg was om wereldkampioen te worden in zijn eerste seizoen als prof.

Kevin Painter en Justin Pipe

Er is voor een verslagen spelers niets erger dan wanneer een andere speler enorm hard gaat vieren – dat is waar voor dart en alle andere vormen van sport. Daarom is het ook niet vreemd dat Kevin Painter meer dan een beetje geïrriteerd was op het moment dat Justin Pipe uitbundig ging vieren in 2012.

De winnende worp van Pipe was knap, maar hij ging karatetrappen en in de lucht slaan alsof hij in een gevecht was. De handreiking erna was voor beiden kennelijk niet prettig, want ze keken allebei behoorlijk geïrriteerd. Het wel enorm duidelijk dat beide heren niet blij waren met elkaar. Het hielp dan ook niet dat Pipe daarna nog een keer ging vieren – en deze keer de ‘Worm’ midden op het podium deed.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws