Home Nederland Hoofdnieuws Wattimena beste tijdens kwalificatiereeks voor 31e OSR, Streden runner-up

Wattimena beste tijdens kwalificatiereeks voor 31e OSR, Streden runner-up

Met maar liefst zesentwintig deelnemers werd afgelopen dinsdag de vierde kwalificatiedag van de 31e Oranjebar Super Ranking gestart. Er waren weer voldoende (sub)toppers aanwezig om mee te doen voor de dagzege evenals een aantal dames waarvan de jeugdige Kyana Frauenfelder het beste resultaat wist te halen. Helaas wist geen van de aanwezige spelers 153 te finishen zodat de Mysterie Box stevig op slot bleef.

De groepsfase met zes poules leverde 12 spelers op die in aanmerking kwamen voor de knock-out kwartfinales wat tegelijkertijd impliceerde dat er nog vier vandeze twaalf moesten afvallen via een barrage. De twaalf overgebleven spelers waren John Maessen, Benito van de Pas, Jermaine Wattimena, Wouter Vaes, Youri Dirks, Oswin Streden, Karsten Boelens, Gian van Veen, Yoeri Duijster, Bram den Ouden, Kyana Frauenfelder,en Ruud Tijssen.

De barrage was het eindstation voor John, Wouter, Karsten en Bram. Vervolgens bleken Yoeri, Oswin, Ruud en Jermaine over voor de halve finales waarin Jermaine nipt met 4-3 won van Yoeri en Oswin met 1-4 te sterk was voor Ruud. Hiermee waren de finalisten van deze avond bekend en kon er worden verder gegaan met de eindfase van de strijd om de troostprijs.

Hierin zagen we deze week een halve finalepartij tussen Jeroen van Peeren en Marc Peeters (3-0) en een spannende halve finalewedstrijd tussen Freddy Snyders en Jos Rovers (3-2). Vervolgens bleek Jeroen deze week de beste speler in de troostfinale die dan ook terecht met 4-2 door hem gewonnen werd waardoor Freddy met lege handen achter bleef.

De finale om de dagzege tussen Jermaine Wattimena en Oswin Streden eindigde in een voorspelbare overwinning van Jermaine. Oswin had het beste eerder op de avond gegeven en zag zijn finaleplaats al als een beloning voor de vorm waarin hij momenteel verkeert. Een overwinning zou teveel van het goede zijn geweest tegen Jermaine die in de wedstrijd al geen twijfel liet bestaan over wie er met de winst vandoor zou gaan. Het amusante duel eindigde in een 5-1 uitslag voor Jermaine Wattimena.

Uitslag OSR#31 kwalificatie dag 4; 1. Jermaine Wattimena 2. Oswin Streden 3. Yoeri Duijster en Ruud Tijssen.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

Kwalificatiedag 05 van de Oranjebar Super Ranking 31 wordt gespeeld op dinsdag 10 september 2019 aanstaande. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.