Home Nederland Hoofdnieuws Wattimena revancheert zich met dagzege OSR, Huybrechts 2e

Wattimena revancheert zich met dagzege OSR, Huybrechts 2e

WILLIAM HILL WORLD DARTS CHAMPIONSHIP 2019 ALEXANDRA PALACE, LONDON PIC;LAWRENCE LUSTIG ROUND 2 JERMAINE WATTIMENA V MICHAEL BARNARD JERMAINE WATTIMENA IN ACTION

De organisatie van de Oranjebar kon afgelopen dinsdag terugzien op een van de meest succesvolle editie van de Oranjebar Super Ranking. Een ongekend aantal van maar liefst 40 deelnemers wisten de weg naar Mariahout te vinden om deel te nemen aan de tweede kwalificatiedag van de 31e editie van de OSR.

Met tien groepen van vier spelers werd gestart waarvan de nummers 1 & 2 zich plaatsten voor de knock-out fase van het hoofdtoernooi. Doordat het hier 20 spelers betrof moest er eerst een tussenronde worden gespeeld om tot het mooie aantal van zestien spelers te komen; Jos Rovers, Mark van Hoof, Tharsissia Werinussa en Karsten Boelens hadden het minste geluk en vielen hierbij af voor de strijd om de dagzege. Vervolgens waren het Rick Veugelers, Oswin Streden, Jermaine Wattimena, Erik van Manen, Glenn Leyssen, Raimond van de Heijden, Yoeri Duijster en Kim Huybrechts die tot de kwartfinale wisten door te dringen. De overige spelers mochten verder met het toernooi om de troostprijs.

Na de kwartfinales stonden de halve finales tussen Kim Huybrechts en Yoeri Duijster alsook Erik van Manen en Jermaine Wattimena te wachten om te beslissen wie in de finale van deze tweede kwalificatie tegenover elkaar zouden staan. Kim wist zijn wedstrijd met 4-0 te winnen en Jermaine wist met 2-4 zijn tegenstander af te troeven zodat er opnieuw een finale tussen twee PDC spelers moest worden gespeeld.

Intussen was het toernooi om de troostprijs ook in de beslissende fase aangeland. Na de halve finale William Leijten versus Joey Verhagen (3-1) en de halve finale Timo van Elshout versus Erik van Engeland (3-0) was het William die de troostprijs voor zich opeiste via een 4-2 overwinning op Timo.

Vervolgens was het tijd voor een Nederlands-Belgisch dartspectakel tussen de twee PDC kanonnen Jermaine Wattimena en Kim Huybrechts. Tragisch genoeg bracht de finale niet hetgeen waar iedereen op gehoopt had. Jermaine was ontketend in zijn jacht op revanche en weer eens een Oranjebar Super Ranking dagzege (de laatste dateerde van de 29e OSR editie) en Kim moest met lede ogen toezien hoe hij in deze partij geen enkele kans kreeg (ondanks eerder op de avond 167-114-112 gefinished te hebben). Jermaine maalde er niet om en liet met een 5-0 overwinning zien dat hij deze avond onbetwist de beste was.

Uitslag 2e kwalificatiedag OSR #31;

1. Jermaine Wattimena

2. Kim Huybrechts

3. Erik van Manen en Yoeri Duijster Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

De derde kwalificatiedag van de Oranjebar Super Ranking #31 wordt gespeeld op dinsdag 27 augustus 2019 aanstaande. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.