Wattimena, De Vriens, vd Ven en Pol winnen Open Landgraaf 2017 Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Wattimena, De Vriens, vd Ven en Pol winnen Open Landgraaf 2017

Wattimena, De Vriens, vd Ven en Pol winnen Open Landgraaf 2017

Afgelopen zaterdag 28 januari vond in Landgraaf de eerste editie plaats van het Open Landgraaf. In een mooi ingerichte Harmoniezaal in Nieuwenhagen gingen we van start met een Koppel-, Dames- en een Herentoernooi, in alle gevallen werd Double Knock-Out gespeeld. Waar we met een prijzenpot van 1900 euro vooraf gerekend hadden op 70 tot 80 deelnemers, mochten we dik tevreden zijn met de opkomst van 82 heren en 14 dames, in het koppeltoernooi namen 30 koppels het tegen elkaar op.

Omstreeks 16.00 uur werd er gestart met het koppeltoernooi zoals eerder gezegd met 30 koppels, aan het einde van de rit bleven er 2 finalisten over en dat waren Jeffrey van de Ven en Marco Pol tegen Diego Bertholet en Dennis Feitsma. Jeffrey en Marco trokken uiteindelijk aan het langste eind en wisten de finale naar zich toe te trekken door met 4-1 te winnen, een 3e plaats was er voor Dennis Kalsbeek en Jurgen Harts.

Iets later dan gepland begon vervolgens het singletoernooi bij de dames en heren, al snel was er in de eerste ronde een verassing te noteren, de Maastrichtste darter Marco Toulouse won direct met 2-1 van Jermaine Wattimena, waardoor Jermaine zijn eerste leven al snel verspeelde en zich naar de finale moest knokken in de verliezersronde. Uiteindelijk wist Jermaine alsnog de finale te halen na winstpartijen op Jesse Willems, Ziggy Schenk, Michel Verstappen, Rick Tubee, Ludo Vrijens,Erwin van Proemeren, Marco Toulouse, Svilen Stefanov, Dennis Feitsma, Jannick Vankan en Jeffrey van de Ven. In al deze partijen kreeg Jermaine slechts 2 legs tegen.

De grootste verrassing van de dag haalde via de winnaarsronde de finale. De 17-jarige Mika Muijrers uit Schin op Geul, een dorpje gelegen naast Valkenburg, wist op zijn eerste echte toernooi vriend en vijand te verbazen, hij haalde de finale door diverse regionale toppers te verslaan, zo won hij van Angelo Thelen, Kay Smeets, Ludo Vrijens, Patrick Hendrikx, Jurgen Munten en Jeffrey van de Ven. Doordat Mika nog geen partij had verloren, betekende dat Jermaine Wattimena 2 wedstrijden moest winnen om de finale te winnen, de eerste partij eindigde in een 4-0 overwinning voor Jermaine, maar Mika besloot in zijn 2e partij tegen Jermaine zich niet zomaar gewonnen te geven, maar toch was Jermaine met 5-2 te sterk voor dit jonge talent. Een derde plaats was er uiteindelijk voor Jeffrey van de Ven

Bij de dames ging de finale uiteindelijk tussen Kerstien de Vries en Anneke Houben, Kerstien legde de weg in de finale door winst op Yaella Schouteten, Denice Doormans en Lincy Gloudemans. Anneke Houben versloeg onderweg naar de finale Diana Schouteten, Cammelie Mager, Sabrina Rutgers en uiteindelijk wer de finale met 4-3 in het voordeel voor Kerstien de Vries beslist tegen Anneke Houben, Lincy Gloudemans eindigde uiteindelijk als derde.

Bij deze wil ik graag iedereen bedanken voor de aanwezigheid op dit toernooi, tevens wil ik ook onze sponsoren bedanken en wel Foto Gery, Traarbach Speelautomaten, Fashion Works, Visser Staal, Schadebemiddeling.nu AutoSchadeConsultants, Café-Bar LaTazza, Café ’t Brandje en tevens wil ik Rivo Arets bedanken voor de wedstrijdleiding en Scorpion Darts voor het verzorgen van de mooie banen. Tevens ook een bedankje aan Robbie en Rene voor het runnen van de bar deze avond. Voor ons was het een groot succes en kijken uit om volgend jaar een nieuw Open Landgraaf te organiseren.

Uitslagen Heren (vanaf 13e Plaats):

Duels om de 13e plaats:
Didier Michon 1-3 Yannick Vankan
Kay Smeets 3-0 Rudi Maintz
Kay Hintjens 2-3 Svilen Stefanov
Jermaine Wattimena 3-0 Erwin v.Proemeren

Duels om de 9e plaats:
Yannick Vankan 3-1 John Linders
Kay Smeets 0-3 Patrick v.Veldhoven
Svilen Stefanov 3-1 Patrick Hendrikx
Jermaine Wattimena 3-1 Marco Toulouse

Duels om de 7e plaats:
Yannick Vankan 4-2 Patrick v.Veldhoven
Svilen Stefanov 0-4 Jermaine Wattimena

Duels om de 5e plaats:
Yannick Vankan 4-2 Jurgen Munten
Jermaine Wattimena 4-0 Dennis Feitsma

Duel om de 4e plaats:
Yannick Vankan 0-4 Jermaine Wattimena

Duel om de 3e plaats:
Jermaine Wattimena 4-1 Jeffrey vd Ven

Finale Heren:
Jermaine Wattimena w.v. Mika Muijrers 5-0/5-2

Uitslagen Dames (vanaf 5e Plaats):

Duels om de 5e Plaats:
Saskia Poelmans 1-3 Lincy Goudemans
Margot Aschner 3-1 Sabrina Ruttgers

Duel om de 4e Plaats:
Lincy Goudemans 3-1 Margot Aschner

Duel om de 3e Plaats:
Lincy Goudemans 1-3 Kerstien de Vries

Finale Dames:
Kerstien de Vries 4-3 Anneke Houben

Uitslagen Koppels (vanaf 7e Plaats):

Duels om de 7e Plaats:
Hoeijmakers/vd Ende 1-3 Vankan/Schenk
Salden/Eikenboom 1-3 Tubee/Borger

Duels om de 5e Plaats:
Vankan/Schenk 3-4 vd Laarschot/v.Proemeren
Tubee/Borger 2-4 Bertholet/Feitsma

Duel om de 4e Plaats:
vd Laarschot/v.Proemeren 2-4 Bertholet/Feitsma

Duels om de 3e Plaats:
Bertholet/Feitsma 4-0 Kalsbeek/Harts

Finale Koppels:
Bertholet/Feitsma 1-4 vd Ven/Pol

(c) verslag: Rob Hoeijmakers / uitslagen: Rick vd Woldenberg en Rivo Arets

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws