Home Nederland Hoofdnieuws Wattimena wint kwalificatiedag 3 bij Oranjebar in Mariahout

Wattimena wint kwalificatiedag 3 bij Oranjebar in Mariahout

Dinsdag betekent over het algemeen Oranjebar Super Ranking dag. Zo ook deze week want kwalificatiedag 3 van de 29e editie moest worden gespeeld. Met vijftien spelers werd er deze keer gestart waardoor het deelnemersveld na de groepsfase mooi in tweeën werd verdeeld.

De beste acht spelers die de kwartfinales voor de dagzege mochten spelen waren; Gian van Veen, Martijn van de Berg, Rick de Bie, Lincy Gloudemans, Oswin Streden, Jermaine Wattimena, Paul hendrix en Levi Frauenfelder. Van dit achttal bleven Martijn, Levi, Jermaine en Gian over voor de halve finales.

De eerste halve finale ging tussen Jermaine Wattimena en Gian van Veen en eindigde in een eenvoudige 4-1 zege voor favoriet jermaine. De andere halve finaleging tussen Levi Frauenfelder en Martijn van de Berg. Beide heren haalden zo ongeveer alles uit de kast en gaven elkaar nauwelijks iets toe en dreven elkaar tot het uiterste. De wedstrijd duurde het maximale aantal legs voordat er 4-3 in het voordeel van Levi op het bord stond.

Voor de deelnemers die zich niet naar de kwartfinale wisten te spelen resteerde het spelen een B-toernooi om de wekelijkse troostprijs. In de troostfinale stonden deze week Mark Giepmans (via een 1-3 overwinning op Nicole Derx) en Bobby Biemans (via een 3-0 whitwash overwinning op Annemarie Linders) tegenover elkaar. Hierin toonde Bobby even zijn dartspierballen aan Mark, die via een whitewash overwinning (4-0) aan de kant werd gezet waarmee maar weer eens werd aangetoond dat kwaliteit niet verloochend.

De aansluitend gespeelde finale om de dagzege tussen Jermaine Wattimena en Levi Frauenfelder mondde uit in een deceptie voor Levi. Ondanks dat hij zijn uiterste beste deed maakte Jermaine binnen no-timee gehakt van de Ossenaar. Het trainen met Vincent van de Voort eerder deze week had dus nut en een forse 5-0 whitewash overwinning was Jermaine zijn deel.

Uitslag OSR#29 kwalificatie dag 03; 1. Jermaine Wattimena 2. Levi Frauenfelder 3. Martijn van de Berg en Gian van Veen.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

Kwalificatiedag 04 van de Oranjebar Super Ranking 29 wordt gespeeld op dinsdag 12 februari 2019. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.