Wesley Plaisier winnaar 1e editie Open ’T Spatje Singles 2018 Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Wesley Plaisier winnaar 1e editie Open ’T Spatje Singles 2018

Wesley Plaisier winnaar 1e editie Open ’T Spatje Singles 2018

Zondagmiddag 25 februari was de organisatie van HW Darts voor de eerste keer te gast in Café ’T Spatje te Zwijndrecht voor een gezellig singletoernooi, waarbij er werd gestreden om de 1e plaats van €150,- en de 9 overige prijzen. Door enkele afmeldingen op het laatste moment viel de opkomst met 30 deelnemers wat lager uit dan verwacht, maar werd er desalniettemin met goede moed van start gegaan aan de gebruikelijke poulefase, waarin zou worden bepaald wie zich in de winnaars- of verliezersronde zou voegen.

De grootste verrassingen in de poulefase was toch wel dat Nigel van Milligen na eerdere titelaspiraties uitgesproken te hebben ten kosten van Wesley Plaisier, Ferry Wennekes en Fer de Nobel de verliezersronde in werd gestuurd. Hierin werd echter wel aan de verwachtingen voldaan en versloeg hij na een bye Victor Scholten (3-0) en Wilco Mulder (1-4), waarna Nigel Dikhoff in de finale wachtte.

Nigel speelde in de poulefase zeker niet onverdienstelijk, maar moest uiteindelijk toch Winston van der Graaf, Stefano van Engelen, Auke Reinders en Michael van der Veer voor zich dulden. In de knock-outfase werden vervolgens John Vink (3-0) en Joelle van Dijk (3-0) verslagen, waarna Maurice Burgemeester in de halve finale zijn kansen niet wist te verzilveren en Nigel met een 4-3 overwinning de finale in kon stappen.

In de finale tussen de Nigel’s was het Van Milligen die de boventoon voerde en Dikhoff die alle zeilen moest bijzetten om er nog een wedstrijd van te kunnen maken. Echter bleef dit voor Dikhoff maar bij 1 leg, waardoor Van Milligen de overige 5 legs kon binnenhalen en met een 5-1 overwinning de verliezersronde voor zich kon opeisen.

Kwartfinale:

Joelle van Dijk 0-3 Nigel Dikhoff

Melvin van Hulst 0-3 Maurice Burgemeester

Wilco Mulder 3-0 Jeffrey Weiss

Nigel van Milligen 3-0 Victor Scholten

Halve finale:

Nigel Dikhoff 4-3 Maurice Burgemeester

Wilco Mulder 1-4 Nigel van Milligen

Finale:

Nigel Dikhoff 1-5 Nigel van Milligen

In de winnaarsronde zagen we de twee andere poulegenoten van Nigel van Milligen de finale halen. Wesley Plaisier zette na zijn 1e plaats in de poule zijn goede spel direct door en kende in 3 partijen geen mededogen met Stefano van Engelen (4-1), Patrick van den Boogaard (4-2) en Thom van der Herik (5-2).

Op papier had de nummer 2, Ferry Wennekes, een gemakkelijker loting, maar dat dat in de praktijk nog wel eens anders wil uitwijzen, bleek ook nu. Ferry leek een comfortabele voorsprong tegen Michael Cohen bijna uit handen te geven, maar was op tijd weer bij de les (4-3), waarna Gerrit Geelen weliswaar zonder problemen werd verslagen (4-0). Vervolgens speelde Remco Wiersma in de halve finale een sterke partij en leek hij bij een 4-2 voorsprong de finale in te mogen stappen. Echter pakte Ferry 3 legs op rij en dwong hij als nog met een 5-4 overwinning een finaleplek af.

In de finale leken beide heren eerst nog een beetje af te tasten en werden de eerste paar legs netjes verdeeld. Wesley had vervolgens de versnelling te pakken waar Ferry maar een gedeeltelijk antwoord op had. Hij liep er goed achteraan, maar moest toezien hoe Wesley de wedstrijd bij een stand van 5-3 in het slot wist te gooien en zodoende met een 6-3 overwinning de 1e editie van de Open ’T Spatje Singles 2018 op zijn naam kon schrijven en de rijkst gevulde enveloppe met €150,- in ontvangst mocht nemen.

Laatste 16:

Michael Cohen 3-4 Ferry Wennekes

Winston van der Graaf 2-4 Gerrit Geelen

Dylan Sweben 2-4 Remco Wiersma

Marian Levai 1-4 Auke Reinders

Patrick Le Comte 3-4 Thom van der Herik

Nicolay van der Hoek 4-0 Danny Django

Wesley Plaisier 4-1 Stefano van Engelen

Chiel Schouten 1-4 Patrick van den Boogaard

Kwartfinale:

Ferry Wennekes 4-0 Gerrit Geelen

Remco Wiersma 4-1 Auke Reinders

Thom van der Herik 4-2 Nicolay van der Hoek

Wesley Plaisier 4-2 Patrick van den Boogaard

Halve finale:

Ferry Wennekes 5-4 Remco Wiersma

Thom van der Herik 2-5 Wesley Plaisier

Finale:

Ferry Wennekes 3-6 Wesley Plaisier

Daarnaast had Wesley Plaisier met 7 stuks het grootste aandeel in de 31 gegooide 180’ers, terwijl hij ook samen met Ferry Wennekes verantwoordelijk was voor de hoogste finish van 127. Beste dame werd Marian Levai met een 9e plaats in de winnaarsronde.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws