Wesley Plaisier wint Eindtoernooi Winners Zomerranking 2017 Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Wesley Plaisier wint Eindtoernooi Winners Zomerranking 2017

Wesley Plaisier wint Eindtoernooi Winners Zomerranking 2017

Zondagmiddag 24 september stond na 14 vrijdagavonden dan eindelijk het eindtoernooi van de Winners Zomerranking 2017 op het programma. De poules en knock-outsheets waren van te voren al bepaald en daarmee konden we om 14:00 uur van start met de 8 poules. In de poulefase deed iedereen wat van hem of haar op voorhand werd voorspeld en zo vielen er tot op dat moment nog geen verrassingen te noteren. Na de poules konden de eerste 18 enveloppen worden uitgereikt voor de klassementsprijzen:

Uiteindelijk kwamen er 29 deelnemers in aanmerking voor het eindtoernooi, waarbij we 3 afmeldingen hebben mogen noteren. Dit leverde ons het volgende klassement op, waarbij de top 8 is voorzien van een enveloppe:

1.

Dennis van Genderen

224

2.

Nigel van Milligen

223

3.

Zereso Zeverboom

209

4.

Wesley van Beekum

191

5.

Patrick van den Boogaard

184

6.

Lesley van Schijndel

182

7.

Melvin van Hulst

163

8.

Wesley Plaisier

146

9.

Davy van Hulst

143

10.

Mike van Duivenbode

140

11.

Danny van Trijp

138

12.

Melissa van Puffelen

121

13.

Jisse de Boer

105

14.

Rudi Minnebach

103

15.

Maurice de Keijzer

101

16.

Michael van der Veer

100

17.

Menno Angenent

97

18.

Mike de Kruijff

92

19.

Sylvana Snoeck

90

20.

Luciano Patiradj

85

21.

Dennie Mallegrom

84

22.

Shaties Hoebdar

82

23.

Jordy Kaptein

79

24.

Dominique Kudret

71

25.

Mike Kaptein

64

26.

Romy van Zelst

56

Naast de top 8 van het algemene klassement, waren er ook nog prijzen te verdelen voor de top 3 van de dames, 180’ers en hoge finishes. Over de afgelopen 14 weken hebben we 17 verschillende dames mogen verwelkomen. Zes daarvan mochten zich aan het einde van de avond beste dame noemen, namelijk Anouk Lokum (4x), Sylvana Snoeck (4x), Melissa van Puffelen (2x), Esmeé van den Nieuwendijk (2x), Anjana Bhagwandin (1x) en Melissa Arendse (1x). De top 3 leverde uiteindelijk het volgende plaatje op:

1.

Melissa van Puffelen

121

2.

Sylvana Snoeck

90

3.

Romy van Zelst

56

In tegenstelling tot de voorgaande jaren werden er dit jaar aanzienlijk meer 180’ers genoteerd. Waar Winners Café vorig jaar nog garant stond voor 381 180-consumpties, werden er dit jaar maar liefst 478 180’ers gegooid over 14 rankingtoernooien door 65 verschillende deelnemers. Jisse de Boer had het record in handen met 41 stuks, maar, zoals te zien is in de onderstaande top 3, heeft Zereso Zeverboom dit record overgenomen:

1.

Zereso Zeverboom

45x

2.

Nigel van Milligen

36x

3.

Jisse de Boer

28x

3.

Wesley Schols

28x

vorig jaar Dimitri van den Bergh de enige was die een 170-finish liet noteren, waren het dit jaar Geordie Martis, Danny Noordijk en Mike van Duivenbode die er in slaagde de hoogst mogelijke finish uit te gooien. De overige 112 gegooide hoge finishes kwamen uit handen van 38 verschillende deelnemers, waarvan Nigel van Milligen met 11 stuks de meeste gooide. De top 3 ziet er zodoende als volgt uit:

1.

Mike van Duivenbode

170

2.

Wesley Plaisier

160

3.

Nigel van Milligen

154

3.

Jordy Kaptein

154

Na de klassementsuitreiking konden weer spoedig door met de winnaars- en verliezersronde. Uiteindelijk wisten Mike de Kruijff en Menno Angenent zich naar de finale van de verliezersronde te spelen. Voor Mike restte een 3e plek in de poule achter Mike van Duivenbode en Melvin van Hulst, waarna Maurice de Keijzer met een duidelijke cijfers aan de kant werd gezet en Sylvana Snoeck in de halve finale goed weerstand bood, maar toch in een beslissende laatste leg het hoofd moest buigen. Ook Menno restte een 3e plek achter Wesley Plaisier en Davy van Hulst, waarna 1 leg werd afgestaan aan Dominique Kudret om vervolgens zonder legverlies Dennie Mallegrom naar het schrijfbord te dirigeren.

De finale werd dankzij de overgebleven tijd in vergelijking met de winnaarsronde over een best of 3 sets / best of 5 legs gespeeld. Hierin kwam Mike goed uit de startblokken en had Menno de nodige moeite om zijn niveau te vinden. De 1e set ging dan ook met een duidelijke 3-0 naar Mike en ook in het vervolg van de partij slaagde Mike erin zijn goede spel vast te houden. Met wederom een klinkende 3-0 in set 2 slaagde hij erin om zonder legverlies in de finale de verliezersronde in de wacht te slepen.

Voorronde:
Dennie Mallegrom 3-2 Romy van Zelst Shaties
Hoebdar 3-2 Mike Kaptein

Kwartfinale: Dominique Kudret 1-3 Menno Angenent
Melissa van Puffelen 2-3 Dennie Mallegrom
Maurice de Keijzer 0-3 Mike de Kruijff
Sylvana Snoeck 3-2 Shaties Hoebdar

Halve finale:
Menno Angenent 4-0 Dennie Mallegrom
Mike de Kruijff 4-3 Sylvana Snoeck

Finale:
Menno Angenent 0-2 (0-3, 0-3) Mike de Kruiff

Bij de laatste 16 van de winnaarsronde vielen er direct al de nodige interessante wedstrijden te noteren. Zo liet Lesley van Schijndel de eerste verassing aantekene door Patrick van den Boogaard uit te schakelen, kende Jisse de Boer en Rudi Minnebach de nodige moeite met het benutten van matchdarts, waarbij Rudi uiteindelijk aan het langste eind trok, sloeg Zereso Zeverboom toe in een beslissende laatste leg tegen de winnaar van de laatste ranking, Wesley van Beekum, en eindigde het onderonsje tussen de nummer 1 en 2 van het klassement (Dennis van Genderen, Nigel van Milligen) in een klinkende 4-0 overwinning in het voordeel van Nigel. In de kwartfinale hield Wesley Plaisier het hoofd boven water tegen een sterk spelende Michael van der Veer (4-3), stond Rudi Minnebach op scherp tegen Lesley van Schijndel (4-0), was Mike van Duivenbode met vier 180’ers on fire tegen Nigel van Milligen (4-1) en maakte Danny van Trijp een einde aan de aspiraties van Zereso Zeverboom (4-1), waarna 2 mooie halve finales op ons wachtte.

In de eerste halve finale trok Wesley zijn sterke spel door en moest ook Rudi Minnebach er aan geloven; met een 5-2 overwinning mocht Wesley zich opmaken voor zijn 6e finale van deze zomer in Winners Café. Tegenstander hierin werd Danny van Trijp, die in een mooie wedstrijd Mike van Duivenbode met een 5-3 overwinning aan de kant wist te zetten. Danny kon zich zodoende opmaken voor zijn 5e finale van deze zomer in Winners Café. Terwijl eigenaar Vincent Goudswaard ons voorzag van een heerlijk buffet, kon iedereen de borden volscheppen en ervan genieten onder het genot van een mooie finale tussen Wesley Plaisier en Danny van Trijp in een best of 5 sets / best of 5 legs. Er werden nog vraagtekens gezet bij dit lange formaat, maar beide heren maakten er een spannende strijd van die zeker het aanzien waard was. De eerste 2 sets gingen beide over de volle lengte, waarbij zowel Wesley als Danny er één in hun voordeel wisten af te sluiten.

Een korte pauze volgde, waarna beide heren weer sterk uit de startblokken kwamen, maar was het Wesley die set 3 met 3-2 wist binnen te halen. Danny bleef voet bij stuk houden en wist met zijn rug tegen de muur wederom een beslissende laatste leg af te dwingen in set 4. Waar bij Danny de triples begonnen te haperen, stormde Wesley sterk door. Hij wist dan ook deze set in zijn voordeel af te sluiten, waardoor hij naast het Open Winners Café ook het eindtoernooi van de Winners Zomerranking 2017 op zijn mocht schrijven en de dikst gevulde enveloppe met €320,- in ontvangst mocht nemen.

Laatste 16:
Michael van der Veer 4-0 Jordy Kaptein
Wesley Plaisier 4-0 Melvin van Hulst
Patrick van den Boogaard 3-4 Lesley van Schijndel
Jisse de Boer 3-4 Rudi Minnebach
Nigel van Milligen 4-0 Dennis van Genderen
Mike van Duivenbode 4-2 Davy van Hulst
Danny van Trijp 4-1 Luciano Patiradj
Zereso Zeverboom 4-3 Wesley van Beekum

Kwartfinale:
Michael van der Veer 3-4 Wesley Plaisier
Lesley van Schijndel 0-4 Rudi Minnebach
Nigel van Milligen 1-4 Mike van Duivenbode
Danny van Trijp 4-1 Zereso Zeverboom

Halve finale:
Wesley Plaisier 5-2 Rudi Minnebach
Mike van Duivenbode 3-5 Danny van Trijp

Finale: Wesley Plaisier 3-1 (3-2, 2-3, 3-2, 3-2) Danny van Trijp

Rest ons nog Winners Café te bedanken voor alle goede zorgen, waaronder de sponsoringen en de uiteindelijk 536 gesponsorde 180-consumpties en vanzelfsprekend alle darters die er wederom iedere vrijdagavond weer een gezellige avond van hebben weten te maken met een uiterst gezellige karaoke-afsluiter na het eindtoernooi. Er zullen de komende maanden nog meerdere toernooien plaatsvinden in Winners Café te Numansdorp, waarvan vrijdagavond 5 januari 2018 alvast in de agenda genoteerd kan worden als 4e editie van het Winners Nieuwjaarstoernooi. Meer informatie zal in de loop der tijd volgen!

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws