Wim Hofsink wint negende dinsdaganking, Dimitry Holowacky tweede Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Wim Hofsink wint negende dinsdaganking, Dimitry Holowacky tweede

De Dinsdagavond Ranking was toe aan de negende en laatste ranking van de elfde cyclus. Met 28 darters was het een gemiddelde avond bij Sv CHC. De darters werden verdeeld in zeven poules van 4. Zoals gewoonlijk gingen in de poules de eerste twee spelers door naar de winnaarsronde. De overige spelers van elke poule gingen naar de verliezersronde en mochten daar uit gaan maken wie daarvan de beste zou worden.

De eerste halve finale in de winnaarsronde wist Dimitry Holwoacky met 4-1 van Toon Greebe te winnen.

In de tweede halve finale speelden twee nieuwkomers tegen elkaar; Win Hofsink was hierbij de winnende partij. Hij won met 4-1 van de andere nieuwkomer Ronald Balfoort.

In zijn derde finale op rij ging Dimitry Holowacky wederom proberen de titel te grrijpen, maar nieuwkomer Wim Hofsink had andere plannen; Met 5-2 wist Wim de finale te winnen, en maakte als nieuwkomer zo een fantastische entree!

Met de winst van Wim was ook een unicum in de rankings gezet; in de afgelopen 10 jaar is het in geen een cyclus gebeurd dat elk rankingtoernooi een andere winnar had. Bij deze dus wel!

De finale van de verliezersronde ging tussen Peter de Jong en Jeffrey Roos. Peter had de ronde ervoor met 3-0 afgerekend met Dimitry van Boxel, terwijl Jeffrey met 3-1 te sterk was voor Rene Trum.

Beste dames waren Annemarie van Pouderooijen en Melissa Boonstoppel, beide dames strandden bij de laatste 16 in de verliezersronde.

Hoogste finish was een 130 finish van Ron Schouten, hij bleef Jordy Waalboor voor die 118 uitgooide. Er werden in totaal vijf 100+ finishes gegooid.

De Mystery finish viel op 152, deze was niet gegooid, waardoor de maximale pot van maar liefst 250 euro mee gaat naar de ranking van volgende week.

De meeste 180’ers werden gegooid door Toon Greebe en Dennis Engelen met elk 3 stuks. Ze bleven hiermee zeven man voor die er elk twee gooiden. In totaal werd er tweeëntwintig keer 180 gegooid.

De 9 darter was niet gegooid, dit betekend dat de pot van meer dan 625 euro mee gaat naar de finaleranking van volgende week.

Op de algehele ranglijst zien we lijstaanvoerder Dimitry Holowacky zijn eerste plaats behalen. Met een punt verschil haalt Tammo Kitselaar Peter de Jong in, die dus derde eindigt.

Rond 23:30 waren alle wedstrijden gespeeld, hiermee had de organisatie het doel om voor 23:30 klaar te zijn nipt gehaald.