Winst in vijfde speeldag OSR 17 voor Oswin Streden, V/d Zande 2e Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Winst in vijfde speeldag OSR 17 voor Oswin Streden, V/d Zande 2e

Winst in vijfde speeldag OSR 17 voor Oswin Streden, V/d Zande 2e

Speelweek vijf moest het doen met 21 heren en 1 dame die met zijn allen weer op jacht gingen naar de dagzege, de Mysterie box en natuurlijk punten voor de ranking om zich te plaatsen voor de finaledag.

Uit loting voor de groepsindeling kwamen deze keer weer eens een tweetal “groepen des doods” met hierin alle spelers die elkaar de afgelopen maanden normaal pas bij de laatste vier troffen. Hierdoor eindigden een aantal favorieten een flink stuk lager in de uitslag en moesten genoegen nemen met minder punten als waarop zij hadden gehoopt.

De acht deelnemers die overbleven waren; Wouter Vaes, Roger Janssen, Hermie van Orsouw, Stefan Fraterman, Bjorn Brans, Oswin Streden, Davy van der Zande Robbie van Duuren. Geen Roel Donkers, Wim Donkers, Kevin Verbakel, Ruud Tuijtelaars etc., Zij mochten een gooi doen naar de winst in de verliezersronde.

Vervolgens bleken Wouter, Oswin, Hermie en Davy de grote mannen deze avond want zij wisten zich te plaatsen voor de halve finales waarin Davy met 4-1 te sterk was voor Hermie en Oswin een 4-2 zege boekte op Wouter die deze speelronde 8x 180 en een 130 finish produceerde.

De halve finales in de verliezersronde bestonden uit wedstrijden tussen Randy Oosterbruggen tegen Ruud Tuijtelaars (2-3) en Kevin Verbakel tegen Mark Giepmans (3-0). In de troostfinale die aansluitend werd gespeeld kon Kevin deze keer niet imponeren en was het Ruud die de toon aangaf met een 2-4 overwinning als gevolg.

Wie anders dan Davy van der Zande was voorafgaand aan de finale de grote favoriet voor opnieuw een dagzege. Het zou echter anders lopen want “good old” Oswin Streden komt weer langzamerhand in vorm en had deze avond de wind in de zeilen. Davy kon (ondanks 10x180 deze avond) Oswin niet van zich afschudden en de man uit Eindhoven maakte geen fouten zodat er een 3-5 uitslag in het voordeel van Oswin de boeken in gaat. Vervolgens werd de trekking verricht voor de Mysterie box die de afgelopen week telkens maar weer voller wordt omdat het getrokken getal niet wordt gefinished. Ook deze week was dat het geval want het getal 167 werd deze speeldag niet uitgegooid.

Uitslag kwalificatie dag 5; 1. Oswin Streden 2. Davy van der Zande 3. Wouter Vaes en Hermie van Orsouw.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

In verband met omstandigheden vervalt speeldag 6 van de OSR 17 en zal er volgende week op dinsdag 15 december niet worden gespeeld.

De volgende kwalificatie dag voor de Oranjebar Super Ranking 17 wordt gespeeld op dinsdag 22 december 2015. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws