Winst laatste kwalificatiedag OSR naar Vos, spelers finaledag zijn bekend Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Winst laatste kwalificatiedag OSR naar Vos, spelers finaledag zijn bekend

Winst laatste kwalificatiedag OSR naar Vos, spelers finaledag zijn bekend

Op de laatste kwalificatiedag van de achttiende editie van de Oranjebar Super Ranking deden 24 deelnemers een laatste poging om zich te kwalificeren voor de finaledag. Voor sommige betekende dat een vierdie deelname en voor anderen ging het om het behalen van net dat ene resultaat waardoor er voldoende punten konden worden verzameld om te eindigen bij de eerste 16 of op de reservelijst van 4 spelers indien een of meerdere van de gekwalificeerde spelers zou zijn verhinderd om deel te nemen.

De groepsfase ging dit keer in een rap tempo en resulteerde met Wouter Vaes, John de Wit, Gino Vos, Roy Leenders, Roger Janssen, Roel Donkers, Oswin Streden en Bjorn Brans als overgebleven kwartfinalisten.

In de kwartfinales bleven Roger Janssen, Wouter Vaes, Gino Vos en Roy Leenders overeind voor de halve finales die achtereenvolgens werden gewonnen door Gino (4-2 winst op Wouter) en Roger (0-4 overwinning op Roy). Inmiddels was de verliezersronde aangeland bij hun finale waarin Stan Vos het opnam tegen Rick Veugelers. Beide finalisten wisten hun halve finale met 3-1 te winnen van respectievelijk Mark Slegers en Niels Jansen. Rick Veugelers kende geen medelijden met Stan Vos die getrakteerd werd op een 4-0 “whitewash” waarna Rick er met de troostprijs vandoor ging.

De finale van het hoofdtoernooi tussen Gino en Rogers werd een herhaling van de finale van twee weken geleden met het verschil dat Roger nu twee legs wist af te snoepen van de laatste weken schijnbaar onaantastbare Ossenaar. Dit keer eindigde de finale dus in een 5-2 zege voor Gino die dankzij zijn zege een derde plaats in het kwalificatieklassement, dat wordt aangevoerd door Roger Jansen, bezet.

Aanstaande dinsdag de 24 mei zal de finaledag worden gespeeld waarvoor onderstaande spelers en reserves gekwalificeerd zijn;

Roger Janssen Kevin Verbakel
Roel Donkers Wouter Vaes
Gino Vos Ruud Tuijtelaars
Oswin Streden Jan Geven
Davy van der Zande Bjorn Brans
Barry Zander Mark Giepmans
Nico Thissen Yoeri Duijster
Gian van Veen Wim Donkers

Reserves
Randy Oosterbruggen Peter van den Broek
Daan Groen Thomas Tijs

Uitslag kwalificatie dag 12; 1. Gino Vos 2. Roger Janssen 3. Wouter Vaes en Roy Leenders.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws