Winst op laatste speeldag OSR jaar 2014 voor Michel van der Horst Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Winst op laatste speeldag OSR jaar 2014 voor Michel van der Horst

Winst op laatste speeldag OSR jaar 2014 voor Michel van der Horst

Gisteren werd het laatste darttoernooi van 2014 gespeeld in de Oranjebar Mariahout. Speelavond 9 werd afgewerkt met16 deelnemers die tot de echte “Darts Die Hards” kunnen worden gerekend. De 16 deelnemers werden over vier groepen verdeeld om de poule fase af te werken waarna de nummers 1 en 2 van iedere poule zou doorstromen naar de kwartfinales. Het waren Junni Ruiter, Michel van der Horst, Ruud Tuijtelaar, Bjorn Brans, Roel Donkers, Anneke Kuijten, Oswin Streden en Bobby Biemans die dit vandaag wisten te realiseren.

In de kwartfinales wisten Anneke, Bobby, Michel en Bjorn hun wedstrijden te winnen waardoor de halve finalisten van deze avond bekend waren. Wat cijfertjes zijn altijd leuk om het jaar af te sluiten, vooral als het gaat om 180 scores en hoge finishes.

De laatste speelavond van de OSR 13 was goed voor in totaal 20x 180 en het was Michel van der Horst die met zeven stuks hiervan het leeuwendeel voor zijn rekening nam. Ook werden er elf 100+ finishes gegooid; lang leek het erop dat Peter van den Broek met 128 en 145 de man van de avond zou worden in deze discipline maar hij werd voorbij gestreefd door Taco Boogaard die het met 120 en 154 net even beter deed.

In de halve finales tussen Michel van der Horst en Bobby Biemans werd snel duidelijk dat Michel de vorm voor Lakeside al te pakken heeft want hij trakteerde Bobby met 4-0 op een “whitewash” nederlaag. In de tweede halve finale kwam opnieuw een Lakeside 2015 gekwalificeerde speler aan het bord. Anneke Kuijten moest het hierin opnemen tegen Bjorn Brans en zij liet zien dat de dames niet onder hoeven te doen voor de heren. De wedstrijd ging gelijk op tot 3-3 waarna Bjorn met 3-4 aan het langste eind trok en zich voor de finale geplaats zag,

Michel van der Horst mocht dus als grote favoriet aan zijn tweedee finale op rij beginnen en Bjorn Brans had hierin niets te verliezen waardoor hij vrijuit kon gooien wat soms tot verassende uitslagen kan leiden. Niet deze keer want Michel kwam, ondanks dat Bjorn toch twee legs wist te winnen, geen enkele keer in gevaar en pakte met een 5-2 overwinning zijn tweede zege op rij.

Uitslag van speeldag 9: 1. Michel van der Horst 2. Bjorn Brans 3. Anneke Kuijten en Bobby Biemans.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

De volgende kwalificatieavond van de Oranjebar Super Ranking 13 wordt gespeeld op dinsdag 06 januari 2015. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws