Home Nederland Hoofdnieuws Yoeri Duijster verslaat Jelle Klaasen op Oranjebar Super Ranking als voorbereiding op...

Yoeri Duijster verslaat Jelle Klaasen op Oranjebar Super Ranking als voorbereiding op Q-School

Woensdag werd de zevende kwalificatiedag van de 32e Oranjebar Super Ranking afgewerkt. In verband met de serieuze delegatie Oranjebarspelers die vandaag gaan beginnen aan de PDC European Q-School en de avond ervoor gezamenlijk doorbrachten bij Peerke zorgde ervoor dat er veel kanonnen aanwezig waren in het deelnemersveld van in totaal 27 dartliefhebbers.

Nadat de deelnemers via de groepsfase gescheiden waren in een hoofd- en troostronde konden Jelle Klaasen, Mike de Decker, Davy van der Zande, Lincy Gloudemans, Yoeri Duijster, Peter van den Broek, Jermaine Wattimena en Youri Dirks aan de kwartfinales gaan beginnen. Hierin bleken Davy, Yoeri, Jermaine, en Jelle te sterk voor hun tegenstander waarna de eerste halve finale, tussen Jelle en Jermaine, eindigde in een 4-2 overwinning voor Jelle en de tweede halve finale, tussen Davy en Yoeri, een eindstand van 1-4 kende in het voordeel van Yoeri.

In het toernooi om de troostprijs wisten Maik Jordans, Gian van Veen, Oswin Streden en Barry Zander zich te plaatsen voor de halve finales. Nadat in de halve finale Gian met 1-3 ten onder ging tegen Oswin en Barry maar nipt met 3-2 wist te winnen stond er een troostfinale tussen twee spelers op het programma die net zo makkelijk een finale in het hoofdtoernooi had kunnen zijn. De aansluitend gespeelde finale om de troostprijs leverde vervolgens een 2-4 overwinning op voor Oswin Streden die op een of andere manier nooit met lege handen huiswaarts keert.

De finale om de dagzege tussen Yoeri Duijster en Jelle Klaasen was op voorhand een partij om in te lijsten. Dat gebeurt natuurlijk wel vaker maar deze keer werd het ook een memorabel gevecht waarin beide heren elkaar niets gunde tijdens hun verblijf aan de oche. Zoals dat hoort in een serieus gevecht ging de wedstrijd over de volledige negen legs en het was uiteindelijk Yoeri Duijster die met 5-4 aan het langste eind trok en zijn harde werk in de voorbereiding op de strijd om een PDC ticket beloond zag door de bevestiging dat het wel goed zit met zijn vorm.

Het was sowieso een avond waarop goed gespeeld werd door alle aanwezige darters. Zo wisten zowel Yoeri Duijster als Jermaine Wattimena maar liefst 10x een maximale score te laten noteren en waren er vijfentwintig 100+ finishes te zien waarvan de 161 van Wouter Vaes de hoogste was.

Uitslag OSR#32 kwalificatie dag 07; 1. Yoeri Duijster 2. Jelle Klaasen 3. Jermaine Wattimena en Davy van der Zande.

In verband met de feestdagen zal kwalificatiedag acht van de Oranjebar Super Ranking #32 worden gespeeld op 21 januari 2020 gespeeld. Inschrijving à € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.