Home Nederland Hoofdnieuws Zaterdag SuperLeague, Oranje Bar 1 heeft slechts 1 punt nodig

Zaterdag SuperLeague, Oranje Bar 1 heeft slechts 1 punt nodig

Morgen staat de laatste speelronde van de SuperLeague gepland. In drie van de vier klassen moet de beslissing voor het kampioenschap nog vallen. Voor de actuele stand en alle speelweken klik hier.

Hoofdklasse
Oranje Bar 1 heeft nog één puntje nodig om de SuperLeague titel te verdedigen. Ze gaan op bezoek bij DKE RW Repair terwijl concurrent Nitro thuis speelt tegen Xtreme Sport Tilburg. Bosgenoegen gaat proberen de derde plaats veilig te stellen in de uitwedstrijd tegen Tapperij Teun. Verder staan nog op het programma Prima Darts – Fanatics en de Zwaantjes – Pinkster.

Overgangsklasse A
Het kampioenschap is al een tijdje beslist, maar de nummer twee en drie posities liggen nog open. Kremer staat er het beste voor en speelt morgen uit tegen Cleopatra. De nummer drie Osseldarts speelt tegen The Legend en de Dissel ontvangt kampioen Twenty Six. Nitro gaat op bezoek bij Café de Hoek en tenslotte spelen Status Bar en Toornsmit tegen elkaar.

Overgangsklasse B
Hemeco heeft een prachtig seizoen gespeeld, maar morgen is de dag waarop het moet gebeuren. Bij winst in de uitwedstrijd tegen Red Alert zijn ze kampioen en promoveren ze naar de hoofdklasse. Maken ze een fout dan liggen achtervolgers Café Kafé en Dart Team Venlo op de loer. Zij spelen tegen elkaar in Doetinchem. Onderin is het ook nog spannend. Dorpsherberg staat momenteel op plaats tien die degradatie tot gevolg heeft. Ze spelen morgen thuis tegen Oranje Bar 2. De nummer acht en negen spelen morgen tegen elkaar: Eetcafé Modern ontvangt EDC. Tenslotte nog een wedstrijd puur om de eer in Zevenaar waar ‘s Haspeltje Oranjestad ontvangt.

Overgangsklasse C
De allermooiste ontknoping lijkt die in overgangsklasse C te worden. In Amsterdam spelen de nummers één en twee namelijk tegen elkaar om het kampioenschap. Bij winst is thuisploeg 8-eraf kampioen, maar bij een nederlaag of gelijkspel is Racketcetnrum Terneuzen de gelukkige. Ook in deze klasse is het ongemeen spannend in de strijd om degradatie. ‘t Pleintje staat laatste en speelt morgen thuis tegen Agnes en Schier en Café de Schot kan zich geen misstap veroorloven tegen Café de Stoof. Ook Flora Bar is nog niet veilig, zij ontvangen de Makkers van Marktzicht. Tenslotte speelt Sonny’s Darts thuis tegen Taveerne.

Voor de stand van zaken en het programma klikt u hier. De NDB gaat er vanuit dat teams hun sportieve plicht doen wenst alle teams ontzettend veel succes!    

Bron/tekst NDBdarts.nl