Zestien spelers via NDB-ranking uitgenodigd voor plek in selectie Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Zestien spelers via NDB-ranking uitgenodigd voor plek in selectie

Zestien spelers via NDB-ranking uitgenodigd voor plek in selectie

Nu het rankingseizoen 2017/2018 er na de laatste NDB-ranking, die gespeeld werd op 22 april, op zit heeft de NDB bekend gemaakt welke spelers via de NDB-ranking verzekerd zijn van een plek in de Nederlandse selectie.

Bij de heren wisten Martijn Kleermaker, Hendrik Tooren, Jeffrey Sparidaans, Chris Landman en Richard Veenstra een plek af te dwingen. Wesley Harms had met een vierde plek op de ranglijst ook recht op een plek in de selectie, maar heeft bedankt voor de Nederlandse selectie en zal dus niet in de selectie opgenomen worden.

Bij de dames heeft Astrid Trouwborst haar sterke seizoen bekroond met een plek in de Nederlandse selectie. Uiteraard zitten ook Sharon Prins, Anca Zijlstra en Aileen de Graaf in de selectie.

Bij de meisjes hebben Lerena Rietbergen en Layla Brussel een plek in de Nederlandse selectie afgedwongen. Jurjen van der Velde en Kevin Lasker maken volgend seizoen deel uit van de juniorenselectie. Ramon Leferink, die na een spannende finale in Nijkerk, genoegen moest nemen met de tweede plek in het klassement is inmiddels 18 jaar en daardoor niet meer speelgerechtigd voor de juniorenselectie.

Ricardo Hermans, Arie van der Rassel en Kees van Wielink hebben vanwege hun plek op de ranglijst recht op een plek in de selectie van het paradarts team.

Deze spelers ontvangen de uitnodiging, alle informatie en de selectieovereenkomst binnenkort. Mochten spelers geen gebruik maken van hun plek in de selectie dan schuiven deze plekken overigens niet door. Zodra de NDB een positieve reactie heeft ontvangen van deze spelers en uiteraard de selectieovereenkomst ondertekend ontvangen heeft is hun plek definitief. In de komende weken zullen de selecties voor het seizoen 2018/2019 met de winnaars van het kwalificatietoernooi (dames, heren en jeugd) en Superleague play-offs (heren) op 30 juni. Daarnaast zijn er nog enkele plekken die door de bondscoaches aangewezen zullen worden.

Alle informatie over de Nederlandse selectie en de procedure is hier te vinden.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws