Home PDC Alle gegevens voor PDC European Q-School 2019 op een rij

Alle gegevens voor PDC European Q-School 2019 op een rij

Over acht dagen begint het WK in Alexandra Palace, maar voor een deel van de darters zijn de ogen al gericht op Q-School. Hier volgt alle informatie over de PDC European Q-School. 

Vanaf 3 tot en met 6 januari zal de Halle 39 in het Duitse Hildesheim in het teken staan van de European Q-School. Hier zullen verschillende darters proberen een tourkaart te bemachtigen, waardoor ze in ieder geval in 2019 en 2020 de PDC-tour af mogen lopen. 

Net zoals vorig jaar krijgen op de European Q-School de dagwinnaars een tourkaart en worden er na de laatste dag ook tourkaarten gegeven aan de spelers die het over de vier dagen het beste gedaan hebben en daardoor bovenaan in de Q-School Order of Merit staan. 

De inschrijving voor de European Q-School sluit op dinsdag 1 januari 15.00 uur Nederlandse tijd. De inschrijving kost 450 Britse ponden en zal, zodra deze opent, gaan via het PDC Tournament Entry System. De European Q-School is toegankelijk voor spelers van het Europese continent met uitzondering van Engeland, Schotland, Wales, Ierland, Noord-Ierland en Gibraltar. Spelers van buiten Europa mogen kiezen of ze naar de European Q-School of UK Q-School gaan. Naar verwachting zullen ook enkele spelers die hun PDC-tourkaart verloren hebben, proberen wederom een PDC-tourkaart te verdienen.