Anderson kijkt uit naar Melbourne clash met vriend Damon Heta PDC
PDC

Anderson kijkt uit naar Melbourne clash met vriend Damon Heta

Anderson kijkt uit naar Melbourne clash met vriend Damon Heta

Van 10 tot en met 12 augustus wordt in Melbourne, Australië de tweede editie van de gelijknamige Melbourne Darts Masters gespeeld. Kyle Anderson is een van de Australiërs die voor eigen publiek in actie zal komen. speelt in de eerste ronde uitgerekend tegenover vriend Damon Heta die hij vanaf zijn jeugd kent. Anderson kijkt er naar uit om tegen zijn maat te spelen en sprak de PDC voorafgaand aan dit 'bijzonder' duel.

"Damon was mijn beste vriend, we waren onafscheidelijk begint Anderson over zijn jeugdvriend. Als kind waren we altijd samen. Als je mij zag, zag je Damon naast mij. Soms speelden we video games tot vier uur in de nacht, werden om zeven uur wakker en begonnen dan weer video games te spelen. Eerder gaf ik hem per chat aan dat er een goede kans is om elkaar te loten. Ik kijk er naar uit want we hebben jaren niet tegen elkaar gespeeld".

"Hij is een hele goede speler, maar een trage speler," vervolgt Anderson die het spel van Heta goed kent. "Ik hou van mijn ritme en hij houdt van het trage spel. Vanaf onze jeugd spelen we tegen elkaar. Ik behoorde tot de top, hij was subtop".

"Sinds ik in Engeland ben gaan wonen heb ik hem niet gezien en dat is al vier jaar geleden. Het zal dus geweldig zijn om samen met hem op het grote podium te staan. Wij zijn twee vrienden uit Maddington, het zuiden van Perth. Wij zullen in Australië op tv te zien zijn en we gaan er van genieten" sluit de Auckland Darts Masters 2017 winnaar af.

De Melbourne Darts Masters 2018 wordt het derde optreden van Damon Heta op de World Series of Darts. Heta was eerder te zien op de Sydney Darts Masters 2014 en de Auckland Darts Masters 2016 waar hij steeds in de voorronde strandde.

Het deelnemersveld op de Melbourne Darts Masters bestaat uit acht PDC toppers (waaronder Kyle Anderson) en acht spelers uit Australië. Anderson en Heta treffen elkaar in de laatste eerste ronde partij op vrijdag. Raymond van Barneveld en naamgenoot Raymond O’Donnell zullen het toernooi openen. De andere Nederlander op de Melbourne Darts Masters 2018, Michael van Gerwen, komt ook tegenover 'een Raymond' te staan. Mighty Mike treft Raymond Smith.

Volledig speelschema eerste ronde
Vrijdag 10 augustus (11:00 uur Nederlandse tijd)
Raymond van Barneveld v Ray O’Donnell
Michael Smith v Tim Pusey
Rob Cross v Haupai Puha
Gary Anderson v James Bailey
Peter Wright v Mike Bonser
Michael van Gerwen v Raymond Smith
Simon Whitlock v Corey Cadby
Kyle Anderson v Damon Heta

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws