Asada wint de 7e PDC Aziatische Tour en noteert ook record gemiddelde PDC
PDC

Asada wint de 7e PDC Aziatische Tour en noteert ook record gemiddelde

Asada wint de 7e PDC Aziatische Tour en noteert ook record gemiddelde

Zaterdag werd het zevende toernooi gespeeld op de Aziatische Pro Tour. Seigo Asada is de winnaar geworden van deze Tour. De PDC WK en World Cup of Darts 2018 deelnemer versloeg tweevoudig Asian Tour winnaar Royden Lam nipt (5-4) in de finale.

Voor Asada is deze Pro Tour zege de tweede op de Aziatische Tour. Hij wist ook Tour twee naar zich toe te trekken. Naast de Asian Tour zeven titel, wist Asada nog een andere prestatie neer te zetten. De Japanner boekte in zijn halve finale partij tegen Asian Tour drie en vier winnaar, Lourence Ilagan, een gemiddelde van maar liefst 107,60. Dit gemiddelde is meteen een nieuw record is op de Aziatische Pro Tour. In de finale ging het Asada wat minder af, hij kwam niet verder dan een gemiddelde van 88,78.

Royden Lam, meervoudig deelnemer van de World Cup of Darts, won op weg naar de finale van onder meer '9-darter legende' Paul Lim en van Asian Tour zes winnaar Noel Malicdem. Laatstgenoemde produceerde een 9-darter in de finale van de eerste Asian Tour.

De PDC blijft wereldwijd uitbreiden en in 2018 resulteerde dit in de opzet van ook een Aziatische Tour. Hierbij worden steden als Seoul, Macao, Kobe, Kuala Lumpur, Taipei en Manila aangedaan.

Op 10 en 11 maart stonden Tour 1 en 2 op het programma in Seoul gevolgd door de 3e en 4e Tour op 28 en 29 april in Macao. Op 23 en 24 juni werd gespeeld in Kobe en op 18 en 19 augustus in Kuala Lumpur. De één na laatste locatie en data is Taipei op 8 en 9 september. De Asian Tour 2018 wordt op 13 en 14 oktober afgesloten in Manila.

In het betreffend weekend zal er een toernooi per dag worden gespeeld met 10.000 dollar prijzengeld, voor de winnaar ligt er 3.600 dollar klaar. Er wordt gespeeld volgens een best of 7 legs format.

Er wordt een Order of Merit bijgehouden. Na de laatste Tour kwalificeert de top vier van deze Order of Merit zich voor het PDC WK, waar in de voorronde van start wordt gegaan. De Asian Tour ranglijst wordt ook gebruikt om spelers uit Hong-Kong, Japan, Singapore en Thailand te selecteren voor de World Cup of Darts. De top drie spelers van de Order of Merit na Tour zes, kwalificeren zich voor de Shanghai Darts Masters. De hoogst geplaatste speler tussen 16 en 23 jaar oud, na Tour 10, plaatst zich voor het PDC Jeugd WK.

Eerdere winnaars Asian Tour 2018:
Tour 1 & 2: Royden Lam en Seigo Asada
Tour 3 & 4: Lourence Ilagan
Tour 5 & 6: Royden Lam en Noel Malicdem

PDC Asian Tour 7 uitslagen vanaf de laatste 8
Kwartfinales
Royden lam 5-2 Thanawat Gaweenuntawong
Noel Malicdem 5-1 Cher Kai Ang
Lourence LLagan 5-2 Keita Ono
Seigo Asada 5-3 Shingo Enamata

Halve finales
Royden Lam (92.70) 5-1 (81.00)Noel Malicdem
Seigo Asada (107.60) 5-2 Lourence Ilagan (98.40)

Finale
Seigo Asada (88.78) 5-4 Royden Lam (79.44)

Asada wint de 7e PDC Aziatische Tour en noteert ook record gemiddelde

Asada wint de 7e PDC Aziatische Tour en noteert ook record gemiddelde

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws