Home PDC Austrian Darts Championship dag 2 avond: Van Gerwen en De Zwaan door

Austrian Darts Championship dag 2 avond: Van Gerwen en De Zwaan door

Michael van Gerwen

Zaterdagavond vond de tweede ronde van het Austrian Darts Championship plaats. In de middag zagen we al hoe Vincent van der Voort na een fantastische comeback won van Simon Whitlock, in de avond was het de beurt aan Van Gerwen en De Zwaan.

Van Gerwen won gemakkelijk van Kyle Anderson, de dubbels vielen lekker scorend was het over het algemeen ook goed. De Zwaan won van Darren Webster met 6-4, mede door een 10-darter.

Ook twee Belgen stonden vandaag aan de oche; Mike De Decker nam het op tegen Clayton, en won deze wedstrijd, terwijl Van den Bergh een knappe comeback maakte tegen Wright, maar de beslissende leg toch verloor.

Schema:

(98.92) Nathan Aspinall 4-6 Keegan Brown (99.57)
Beide heren gooien aan het begin van de wedstrijd een gemiddelde van rond de 100 en het wordt 1-1. Dan is het Brown die uitloopt naar 3-1. Aspinall weet mede door een 121 finish op de bull nog terug te komen, maar Brown wint met 4-6.

(101.05) Daryl Gurney 4-6 Rowby-John Rodriguez (99.97)
Rodriguez komt als eerste op voorsprong dankzij een 13-darter, maar Gurney breakt dankzij een 10-darter terug. Gurney houdt dan ook zijn eigen leg, en het staat 2-1. Rodriguez houdt ook zijn eigen leg, beide heren gooien rond de 105 gemiddeld en omdat het toernooi in Wenen is, is dit voor het publiek natuurlijk extra mooi. Tot 3-3 gaat het gelijk op en dan is het Rowby-John die weer weet te breaken. Hij weet daarna ook zijn eigen leg in 15 darts te houden, en is dicht bij de volgende overwinning in eigen land. Rodriguez blijft echter te ver achter en het lukt Gurney om 5-4 te maken. Toch is Rodriguez de sterkste, het wordt 6-4 en de Oostenrijker wint.

(85.85) Jonny Clayton 3-6 Mike De Decker (80.02)
De Decker begint de wedstrijd, en hoewel het er even op lijkt dat Clayton de leg gaat pakken, lukt het De Decker toch om de leg te behouden. In leg twee blijft De Decker achter, en Clayton kan gemakkelijk zijn eigen leg behouden. Nadat De Decker meerdere pijlen tegen het ijzer gooit en de dubbel mist, weet Clayton te breaken, 2-1 voor hem. De Decker weet terug te breaken, 2-2. De Decker behoudt ook zijn eigen leg, 3-2. De Decker weet nog verder uit te lopen, 4-3 wordt het, en dan dankzij een 158-finish ook 5-3 voor de Belg. De Decker pakt ook de volgende en tevens laatste leg, en wint met 6-3 van Clayton.

(99.97) Peter Wright 6-5 Dimitri Van den Bergh (97.14)
Wright komt als eerste op een voorsprong. Van den Bergh mist dubbels waardoor Wright naar een 2-0 voorsprong kan uitlopen. Het gemiddelde van Van den Bergh zakt verder in, terwijl Wright zijn gemiddelde van 100+ wel weet te houden. Het staat nu 3-0 voor Wright. Wright mist in de vierde leg te veel dubbels en hiervan maakt Van den Bergh gebruik door zijn eerste leg op het bord te noteren. De vijfde leg gaat weer naar Wright, hij gooit 68 uit. Het staat nu 4-1. Dimitri komt terug tot 5-3 dankzij een 13-darter en een 11-darter, daarna wordt het ook 5-4 en zelfs 5-5 en wordt het nog spannend met een laatste, beslissende leg. Deze laatste leg is het echter Wright die de betere is, hij wint de wedstrijd.

(96.1) Mensur Suljovic 6-2 Adam Gawlas (84.08)
De eerste drie legs gaan naar Suljovic, daarna is het Gawlas die scorend beter is en twee legs weet te pakken. De volgende leg gaat in 13 darts naar Suljovic, het staat nu 4-2, en het wordt dankzij een 116-finish ook 5-2 en daarna ook 6-2. Een vrij gemakkelijke overwinning voor The Gentle.

(93.17) Joe Cullen 6-2 Luke Humphries (84.28)
De eerste leg gaat in 12 darts naar Cullen, hij gooit 102 uit. De tweede leg gaat naar Humphries, het staat weer gelijk. Beide spelers missen dubbels, maar de derde leg gaat naar Cullen die wederom op een voorsprong komt. Humphries blijft bij, het wordt 2-2. Beide heren missen veel pijlen op de dubbel, toch kan Cullen zijn eigen leg houden. Cullen weet te breaken, 4-2, en na een 91-finish wordt het ook 5-2. Humphries weet niet meer terug te komen in de wedstrijd, en Cullen wint 6-2.

(103.05) Michael van Gerwen 6-2 Kyle Anderson (92.81)
Van Gerwen gaat meteen rap van start. De dubbels vallen goed, en de Nederlander komt op een 2-0 voorsprong. De derde leg is het scorend iets minder, waardoor Anderson terugbreakt, 2-1. Van Gerwen gooit een 11-darter voor 3-1 en daarna een 13-darter voor 4-1. Van Gerwen loopt vervolgens ook uit naar 5-1, en het lijkt alsof de overwinning in the pocket is. Anderson weet nog een leg te pakken voor 5-2, maar het is Van Gerwen die de volgende leg in 12 darts pakt, en wint. 

(91.8) Darren Webster 4-6 Jeffrey de Zwaan (98.08)
De Zwaan begint aan de wedstrijd, maar Webster breakt. De Zwaan pakt de volgende leg, en vervolgens gaat het een tijdje met de darts mee, waaronder een 10-darter van de Zwaan. De eerste break komt daarna weer van De Zwaan, 6-4 wordt het voor hem en dat is ook meteen het einde van de wedstrijd.