Austrian Darts Open Michael van Gerwen pakt zijn 32ste Euro tour titel PDC
PDC

Austrian Darts Open Michael van Gerwen pakt zijn 32ste Euro tour titel

Austrian Darts Open Michael van Gerwen pakt zijn 32ste Euro tour titel

In de Premstättner Halle van Graz speelde Michael van Gerwen zijn negentigste pro tour finale, de Nederlander won zijn 32ste Euro tour titel door weer in de beslissende leg de winst te pakken tijdens het Austrian Darts Open, het is zijn derde titel in Oostenrijk. Vorig jaar won Jonny Clayton in Graz hij won in 2018 van Gerwyn Price, The Iceman uit Wales verloor in de kwartfinale van James Wade.

De aftrap van de avondsessie was voor MvG, de Brabander nam het op tegen Peter Wright in de eerste wedstrijd van de avondsessie. Van Gerwen wist niet soeverein langs Wright te komen nadat hij 3-0 voor kwam, wederom wist de Brabander te ontsnappen uit een beslissende leg. Ook in de tweede kwartfinale weten Adrian Lewis en Daryl Gurney tot een beslissende leg te komen. In de beslissende 11de leg weet Gurney toe te slaan waarmee hij een duel tegen Van Gerwen bij de laatste vier af heeft gedwongen. Donderdag wisten Gerwyn Price en James Wade het podium te verlaten zonder een handdruk, Price was duidelijk geïrriteerd, aan de voet van de Alpen wisten beide dit keer wel elkaars hand te schudden nadat Wade met 6-4 gewonnen had van Price. In de laatste kwartfinale wist White met 6-2 te winnen van Steve Beaton.

In de eerste halve finale weet Van Gerwen met 102.6 gemiddeld van Daryl Gurney te winnen, de voorgaande drie duels met Gurney gingen naar de 33-jarige Noord-Ier. Van Gerwen wist met een 170- en een 164-finish een masterclass darts te geven in Oostenrijk. De tweede halve finale werd uitgevochten tussen Wade en White, acht legs bleef het spannend wie uiteindelijk met de winst er vandoor zou gaan, leg negen bracht met een sterke 11-darter de beslissing waardoor Ian White zich voor de eerste keer plaatst voor de finale in Oostenrijk.

Van Gerwen speelde zijn negentigste pro-tour finale en wist zijn 32e titel te pakken tijdens de Euro Tour. Ian White speelde zijn derde Euro Tour finale maar wist er niet een van te winnen, telkens was het Mighty Mike die White van een overwinning wist te weerhouden.


Kwartfinale (Bo 11)
Michael van Gerwen (89.28) 6-5 Peter Wright (92.29)
De Brabander weet kinderlijk eenvoudig 3-0 voor te komen maar is niet scherp, Wright komt met onder andere de hoogste finish van het duel een 121 in de vijfde leg op 3-3. Nog altijd is de nummer een van de wereld niet scherp maar weet er wel een break uit te slepen waarmee hij op 5-3 komt. Snakebite weet met een 14-darter en nogmaals een 121-finish nu in 12-darts op 5-5 te komen waardoor opnieuw Van Gerwen de beslissende leg weet te winnen voor een plekje in de halve finale.

Daryl Gurney (85.03) 6-5 Adrian Lewis (84.96)
Blijkbaar is de Alpenlucht niet goed voor darters, ook de tweede kwartfinale brengt geen spektakel. Jackpot weet in de beginfase op 3-1 voorsprong te komen en zag de Noord-Ierse SuperChin terugkomen in de wedstrijd. Het kwam tot een beslissende leg die Gurney mocht beginnen, in lijn van de wedstrijd bracht deze beslissende leg ook geen spektakel. SuperChin wist met de zeventiende dart dubbel tien te vinden met Lewis wachtende op 66.

James Wade (93.36) 6-4 Gerwyn Price (96.06)
Price weet in de tweede leg direct Wade te breaken en 2-0 voor te komen, de euforie is echter voor korte duur als The Machine in de derde leg weet te re-breaken en via een 13- en 14-darter op 2-3 voor weet te komen. De 36-jarige Brit weet zijn voorsprong verder uit te bouwen naar 3-5. De Welshman weet nog met een 14-darts 100-finish 5-4 te maken waarna Wade het afmaakt via de dubbel vijf. Ditmaal schudden beide opponenten elkaar wel vriendschappelijk de hand na de wedstrijd.

Ian White (101.53) 6-2 Steve Beaton (87.38)
De eerste vier legs gaan met de darts mee waarbij de vierde leg in 10-darts naar White gaat. De 48-jarige Diamond houdt het goede gevoel vast en breakt Beaton voor 2-3 waarna White de break ook weet te verzilveren voor 2-4. Beaton komt niet meer in de wedstrijd waardoor White ook 2-5 kan maken en met een sterke 126-finish in 12-darts de beslissing brengt.

Halve finale (Bo 13)
Michael van Gerwen (102.6) 7-3 Daryl Gurney (95.33)
Gurney is er niet in geslaagd om vier opeenvolgende duels met Van Gerwen te winnen. De eerste twee legs gaan nog met de darts mee waarna de masterclass begon met een 170-finish voor de break na een 11-darter. Om de break te verzilveren weet de Brabander ook nog 164 uit te gooien waarmee hij op 4-1 kwam. SuperChin weet nog op 5-3 te komen en mist een belangrijke kans voor 5-4, waardoor de Nederlander op matchpoint komt en de tiende leg in 14-darts afmaakt voor de winst.

Ian White (101.15) 7-4 James Wade (97.13)
In leg vijf wist White de eerste break te forceren maar Wade was in staat direct terug te breaken waardoor de stand in evenwicht bleef. In de negen leg slaagde White er wel in een break te zetten in 11-darts en deze ook te verzilveren. Vervolgens kon The Machine geen vuist meer maken waardoor White met een 7-4 overwinning de tegenstander is van Mighty Mike in de Oostenrijkse finale.

Finale (Bo 15)
Michael van Gerwen (101.22) 8-7 Ian White (99.88)
De finale begon stormachtig met aan beide kanten een re-break en uiteindelijk een break die White gooide met een 138-finish voor een 1-3 voorsprong. Van Gerwen wist de schade te herstellen met een klein beetje geluk omdat in leg zes White de dubbel niet wist te raken. De Nederlander weet met onder andere een 13-darter op 7-5 te komen maar de 48-jarige uit Stoke-on-Trent weet wederom terug te komen tot 7-7. De beslissende leg moest uitmaken wie de titel zou pakken, het handelsmerk van de Nederlander is inmiddels de extra versnelling in de beslissende leg. Ook in Oostenrijk wist Van Gerwen deze versnelling te vinden en te ontsnappen aan White met een 8-7 overwinning.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws