Barry Hearn "Deelnemersveld blijft 96 tijdens het PDC World Championship " PDC
PDC

Barry Hearn "Deelnemersveld blijft 96 tijdens het PDC World Championship "

Barry Hearn "Deelnemersveld blijft 96 tijdens het PDC World Championship "

PDC-voorzitter Barry Hearn heeft laten weten dat het deelnemersveld van het Wereldkampioenschap "voor de komende twee jaar zal het 96 spelers blijven", dit laat hij weten om de speculatie over verdere uitbreiding de kop in te drukken.

Dit jaar werd het deelnemersveld van het William Hill World Championship uitgebreid van 72 naar 96, met een record prijzenpot van 2,5 miljoen pond.

Het WK bevat 28 sessies over 16 dagen in het Alexandra Palace hiermee is het PDC Wereldkampioenschap 2018/19 de grootste in de 25-jarige geschiedenis van het toernooi.

In de huidige vorm worden de 32 'beste' spelers ter wereld in de tweede ronde geplaatst, terwijl de 32 ProTour-geplaatste en 32 internationale qualifiers in actie komen in de eerste ronden.

Er is vandaag weer een nieuw item toegevoegd aan de WK veiling. Bekijk alle veilingitems via deze link.

"Ik denk dat de 96 op dit moment voor ons werkt," vertelde Hearn aan Live Darts. "We hebben besloten uit te breiden naar 96 om meer qualifiers een kans te geven en het toernooi uit elkaar te trekken"

"Voor de komende 2 a 3 jaar is een veld met 96 spelers prima. Zoals altijd, evalueer je achteraf en stel je jezelf constant vragen zoals 'hoe hebben de qualifiers het gedaan?' 'wat was het niveau?' aldus Barry Hearn.

Sceptici over het uitgebreide deelnemersveld hebben gesuggereerd dat de kwaliteit van de eerste ronden is afgenomen, in de openingsfase van het WK zakte de gemiddelde onder de 90.

Tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis uitte zijn frustratie "Toen ik alle wedstrijden aan het kijken was, dacht ik dat het soms een beetje saai werd als ik eerlijk was. Er zijn veel te veel wedstrijden geweest en je moet lang wachten tussen je eerste en tweede wedstrijd."

Hearn sprak dit echter tegen volgens Hear deed de eerste ronde van deze editie niet onder voor de eerste ronden van vorig jaar. "Ik denk dat de feiten en de cijfers dat niet rechtvaardigen," voegde hij eraan toe. "Als je kijkt naar de gemiddelden van de oude voorronden van drie of vier jaar geleden, dan zijn de gemiddelden deze editie veel hoger dan dat.

"Sport gaat over kansen geven en als je deze mensen geen kans geeft kunnen we niet groeien. Duitsland, tien jaar geleden, was een niet-bestaande dartmarkt en is vandaag de dag een enorme markt voor darts. "Eerlijk gezegd zou elk land ter wereld Duitsland kunnen volgen, maar we moeten de deur niet sluiten we moeten kansen bieden en dan kan de sport groeien." Hearn heeft ook plannen onthuld het prijzengeld van de wereldkampioen in de komende vijf jaar te verhogen tot één miljoen pond, en voegde eraan toe: "Hoe groot kunnen darts krijgen? Een eerste prijs van £ 1 miljoen, dat is hoe groot.

Hearn liet afsluitend aan Live darts weten "Het zijn gewone mensen met buitengewone kwaliteiten en ze verdienen elke cent die ze krijgen."

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws