Benito van de Pas pakt winst tegen Clemens en is door in Ally Pally PDC
PDC

Benito van de Pas pakt winst tegen Clemens en is door in Ally Pally

Benito van de Pas pakt winst tegen Clemens en is door in Ally Pally

In Ally Pally wist Big Ben tijdens de avondsessie zijn pijlen te laten spreken, de Brabander nam het in ronde een op tegen de Duitser Gabriel Clemens. De German Giant maakte vorig jaar zijn debuut in Londen waar Clemens destijds verloor van John Henderson in de tweede ronde dit jaar viel het doek voor de Duitser een ronde eerder omdat Van de Pas de wedstrijd wist te winnen.

Nico Kurz maakte zijn debuut op het podium in Londen, de Duitser wist de eerste wedstrijd met 3-1 te winnen van James Wilson. Josh Payne had geen moeite met de Braziliaan Diogo Portela en won zonder een set te verliezen.

Ritchie Edhouse speelde zeker niet slecht maar James Wade wist met 3-0 een einde te maken aan het WK voor Edhouse.

Neem ook eens een kijkje op www.dartfreakz.nl/veiling waar we tijdens het PDC WK iedere dag een uniek item veilen voor het goede doel KiKa.

De wedstrijden:
Eerste ronde
James Wilson (89.89) 1-3 Nico Kurz (95.67) (0-3; 1-3; 3-1; 0-3)
De Duitse debutant weet de eerste twee sets met slechts een leg verlies te pakken. Wilson krijgt in de tweede set twee 13-darters om de oren waarna hij 2-1 maakt en vele kansen onbenut laat waardoor het bij een leg blijft en de Duitser 2-0 in sets voor komt. Met een 10-darter start kurz ook goed aan de derde set maar Wilson weet de wedstrijd te keren en uiteindelijk met een 11-darter de set te pakken. (1-2) De 47-jarige Jammy Dodger laat ook in de vierde set kansen onbenut waardoor de debutant zijn droom debuut weet te maken.

Josh Payne (97.1) 3-0 Diogo Portela (92.95) (3-0; 3-2; 3-0)
De Braziliaan Portela weet geen vuist te maken tegen Payne. Braziliant kan alleen in de tweede set wat weerstand bieden door de enige twee legs te pakken van de wedstrijd. De 26-jarige Engelse Maximum wandelt vrij relaxed naar de volgende ronde waar hij de Belg Dimitri van den Bergh zal ontmoeten.

Gabriel Clemens (93.59) 2-3 Benito van de Pas (88.83) (2-3; 3-0; 1-3; 3-1; 2-3)
De Brabander staat evenals zijn tegenstander Clemens niet sterk te spelen maar weet ondanks het missen van vele dubbels wel de eerste set te pakken. De Duitser zet van de Pas in de tweede set die de Nederlander mocht beginnen onder druk, the German Giant staat een stuk beter te scoren dan van de Pas en staat geen leg af in set twee. De derde set mag de Duitser beginnen, totaal in lijn met de wedstrijd blijft de set niet bij de speler die de set mocht aanvangen. Van de Pas staat met 86 gemiddeld zeker niet briljant te spelen maar komt wel 1-2 voor in sets.

Met een 106-finish in 12-darts gaat de Duitser goed van start in set vier. Ook de tweede leg laat Clemens geen ruimte met een 13-darter, Van de Pas weet nog de derde leg te pakken maar kan niet voorkomen dat de Duitser de set naar zich toe trekt. In set vier weet de Duitser 2-0 voor te komen waarna de Nederlander via een 13-darter op 2-1 komt en Clemens de wedstrijd niet af ziet maken. Na drie gemiste matchdarts gooit Van de Pas tops voor 2-2 en een beslissende leg. Als Clemens 107 niet uitgooit en daarmee de vierde matchdart mist gooit de 26-jarige Brabander 69 uit via tops voor de wedstrijd.

Tweede ronde
James Wade (92.67) 3-0 Ritchie Edhouse (93.48) (3-2; 3-1; 3-2)
James wade wist zich voorbij Edhouse te knokken. The machine had in de eerste set een vierde leg nodig die hij in 14 pijlen wist binnen te harken. De tweede set mocht Edhouse beginnen maar wist de set niet te houden. Set drie begint met een break aan beide kanten, de 36-jarige The Madhouse weet The machine het vuur aan de schenen te leggen door een beslissende leg af te dwingen. Wade cool als altijd gooit 76 uit voor de set en de wedstrijd.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws