Bevins heeft begrip voor frustratie Van der Voort: ''De druk was hoog'' PDC
PDC

Bevins heeft begrip voor frustratie Van der Voort: ''De druk was hoog''

Bevins heeft begrip voor frustratie Van der Voort: ''De druk was hoog''

Er werd nog enige tijd nagepraat over de kwartfinale tussen Vincent van der Voort en Glen Durrant. De aanleiding hiervoor was dat Vincent bij een voorsprong van 12-9 een pijl onderhands gooide op het moment dat hij op 9 stond met nog een pijl in de hand. Deze laatste pijl werd afgekeurd. Bevins zei op dat moment: ''Last dart does not count. Underarm throw.'' Vincent dacht dat Bevins de pijl afkeurde, omdat hij op de oche zou staan wat duidelijk niet het geval was. Vincent was zichtbaar geïrriteerd en maakte dit extra duidelijk, nadat Durrant de 18-16 uit het vuur had gesleept.

Nadat Vincent wat was bedaard en de beelden had terug gezien zag hij in dat de pijl terecht was afgekeurd, omdat deze onderhands gegooid was en dat in strijd is met regel 5.2.2: ''Alle darts moeten welbewust bovenhands, een voor een, door en vanuit de hand van de speler worden geworpen'', bood hij al zijn excuses aan via Twitter.

Arjan van der Giessen was ook benieuwd naar hoe Kirk Bevins dit moment ervaren had en verweet de Nederlander niets, aangezien het op het heetst van de strijd gebeurde en dat hij zijn frustratie op iemand moest botvieren en daarom Bevins als zondebok aanwees. Voor Bevins is het dan ook zand erover.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws