Home PDC BREAKING: Raymond van Barneveld maakt comeback als profdarter

BREAKING: Raymond van Barneveld maakt comeback als profdarter

2020-2-9 Barney Dome afscheid van Raymond van Barneveld

Raymond van Barneveld zal zijn comeback maken als profdarter, dat heeft hij vandaag laten weten aan RTL 7.

Op het PDC WK 2019 speelde Barney zijn laatste wedstrijd als profdarter en in dat duel verloor hij met 1-3 van de Amerikaan Darin Young. Hierna volgde op 8 februari eerder dit jaar het officieel afscheid met de BarneyDome.

In juni van dit jaar liet hij al weten niet uit te sluiten dat hij ooit weer zou terugkeren.

“Ik sluit niets uit, maar ik zeg ook niet meteen ‘ja’. Ik heb het best naar mijn zin zo, lekker rust en geen stress. Mocht ik het darts een keer gaan missen, dan kan ik een comeback overwegen. Het is niet als ik ooit wil terugkeren, dat ik op maandag zomaar weer meedoe. Zo werkt het niet. Je begint op de Q School en daarna weer met wedstrijden op de ProTour en die liggen mij uiteindelijk het slechtste,” aldus de Hagenees.”

Uiteindelijk heeft hij nu dus besloten om toch een rentree te maken en daarmee gaan we hem weer terug zien in het professioneel circuit.

“Ik heb voor drie jaar getekend, dus we hebben drie jaar de kans om in ieder geval een tourkaart te halen. En dat gebeurt ook niet een, twee, drie. Als ik mijn tourkaart wil bemachtigen, zal ik keihard mijn best moeten doen,” aldus Van Barneveld.

Van Barneveld is vijfvoudig wereldkampioen en waarvan hij 4 titels bij de BDO won en 1 bij de PDC. In 2007 maakte hij de overstap naar de PDC en daarin versloeg hij Phil Taylor in wat door velen is bestempeld als de mooiste finale ooit.