Bunting "Overstap is waarschijnlijk moeilijkste beslissing ooit geweest" PDC
PDC

Bunting "Overstap is waarschijnlijk moeilijkste beslissing ooit geweest"

Bunting "Overstap is waarschijnlijk moeilijkste beslissing ooit geweest"

Sinds hij in januari dit jaar zijn overstap naar de PDC maakte, heeft Stephen Bunting het niet slecht gedaan. Hij wist enkele mooie resultaten te boeken, met name op de vloertoernooien. Zijn hoogtepunt is tot nu toe geweest het winnen van de UK Open Qualifier 2, het vloertoernooi dat hij kort na zijn overstap won. De Engelsman komt regelmatig ver op de Pro Tour, op een Players Championship te Crawley schopte het ook nog tot de finale.

Op de UK Open van dit jaar bereikte hij de laatste 32. De Lakeside kampioen wist zich heel snel een weg te banen door de wereldranglijst. Zijn prestaties hebben hem een huidige 45ste plek opgeleverd. Via de Pro Tour Order of Merit wist hij als ongeplaatste speler een plek af te dwingen op de World Matchplay waar hij Peter Wright in de eerste ronde tegenkomt. Sky Sports had een interview met de voormalige BDO-er.

Sky Sports vroeg aan The Bullet wat hij tot nu toe van zijn verrichtingen vindt.
"Ik vind dat het heel goed gaat. Mijn hoofddoel na mijn overstap was mij kwalificeren voor de Matchplay en dat is mij gelukt. Ik ben ook uitgenodigd voor de Sydney Darts Masters. Alles gaat momenteel goed. Ik denk dat de PDC mij een wildcard voor Sydney heeft aangeboden, omdat ik goed gepresteerd heb. Mensen hadden verwacht dat ik het goed zou doen, maar waarschijnlijk hadden ze niet verwacht dat het zo hard zou gaan. Hopelijk kom ik ver op de Matchplay zodat ik mensen kan laten zien wat ik in huis heb".

Plaatsing voor de Matchplay is altijd een loodzware taak, maar toch ben je hierin geslaagd. Was je er zeker van dat je het zou halen?
"Het was een tweejarig-plan. De rankings beslaan twee jaar. Het was uiteraard zwaar om de spelers die ik achterna zat, te pakken te krijgen. Maar ik weet dat het na de overstap goed zat met mijn vorm. Ik won mijn tweede toernooi in 2014, toen was de basis gelegd bij de PDC. Ik heb mij daarna verder ontwikkeld".

Was het een zware beslissing om de overstap te maken?
"Ja, het is waarschijnlijk de moeilijkste beslissing die ik ooit heb moeten maken. Mijn manager en ik hebben uren over de mogelijke overstap gesproken. Een paar jaar geleden besloot ik die stap al te maken, maar ik had altijd de wens om de Lakeside te winnen. Ik vond het daarna dus het geschikte moment om de overstap te maken en met de beste spelers van de wereld te strijden".

Ervaar je een groot verschil in niveau, zoals de meeste mensen aangeven?
"Ja, toen ik bij de BDO speelde zag ik het niet echt. Ik keek altijd naar de PDC tv toernooien, maar je ziet de vloertoernooien niet. Je moet gemiddeldes tussen de 95 en 105 halen om een vloertoernooi bij de PDC te winnen. Dat is een gigantisch verschil".

Was de afgelopen European Darts Open een goede voorbereiding op de Matchplay?
"Om eerlijk te zijn heb ik niet heel goed gespeeld. Ik verloor bij de laatste 32 van Jamie Caven. Jamie speelde heel goed en ik was niet op mijn best, ik zal er dus niet omheen draaien. Gedurende het seizoen is mijn vorm heel goed geweest maar ik heb nog niet alles laten zien. Ik weet niet wat er zal gebeuren maar hopelijk ben ik, na wat uren aan het oefenbord, klaar voor het weekend".

Kijk je uit naar Blackpool? Je hebt nog nooit in Blackpool gespeeld, maar heb je ervaring met deze atmosfeer?
"Ik kijk er erg naar uit, ik kan niet wachten. De Winter Gardens is 40 minuten van mijn huis vandaan. Ik zal dus thuis uitrusten. Ik hoef niet in Blackpool te blijven, ik kan de dagen waarop ik moet spelen naar de Winter Gardens reizen. Het vorig jaar ben ik er naar toe geweest om naar de partij van Dave Chisnall te kijken".

"Een paar jaar geleden ben ik er ook naar toe geweest om de sfeer te proeven. Ik had nooit gedacht dat ik de kans zou krijgen om daar te spelen. Het publiek is fantastisch en het zal heel bijzonder zijn als ik het podium opga. Ik weet niet hoeveel mensen er in de Winter Gardens kunnen, maar het was altijd een warm gevoel als ik er was. Ik zal hierme rekening houden want dit is mijn eerste echte PDC Major".

Bunting treft Peter Wright in ronde één. Sky Sports vraagt wat voor hem een goed resultaat zou zijn op zijn eerste Sky tv major? "Ik heb mij nog niet met Peter Wright beziggehouden. Peter is goed in vorm en bereikte de finale van het WK. Het zal een taaie partij worden. Ik bereid mij dus voor op de partij. Als ik deze partij kan winnen, zal dat een goede basis zijn voor het toernooi. Ik kan dan relaxen en naar de volgende partij uitkijken".

Je tegenstander is beroemd vanwege zijn wilde, kleurrijke haarstijl. Wat vind je hiervan?
"Het is een trucje, niet? Maar hierdoor krijgt hij de fans aan zijn zijde. Tegenwoordig is dit iets van de spelers. Maar hopelijk kan ik mijn pijlen laten spreken en kan ik doorgaan waar ik bij de BDO ben geëindigd".

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws