Home PDC Caris plaatst zich niet voor het WK maar pakt wel het ticket...

Caris plaatst zich niet voor het WK maar pakt wel het ticket voor de EC

Vandaag werd in Finland het kwalificatietoernooi gespeeld ten behoeve van de European Championship die van 30 oktober tot en met 1 november in Hasselt, België wordt gehouden. Dit kwalificatietoernooi stond open voor Scandinavische spelers die gedurende het jaar in actie zijn gekomen op de Scandinavische Pro Tour.

Er was één ticket te vergeven. De Zweed Magnus Caris heeft een plek opgeëist op de European Championship 2015. In de finale van het kwalificatietoernooi won Caris nipt (6-5) van de Fin Ulf Ceder. Voormalige World Cup of Darts deelnemer Petri Korte werd in de halve finale met 6-2 verslagen.

Magnus Caris had op de Scandinavische Pro Tour 7 en 8 de gelegenheid om zich ook voor het William Hill World Darst Championship 2016 te plaatsen. Hij was namelijk één van de vier kanshebbers die via de Scandinavische Order of Merit op het wereldkampioenschap terecht zou kunnen komen. De tickets gingen echter naar de Fin Kim Viljanen en de Deen Per Laursen die als respectievelijk koploper en runner-up eindigden op de Scandinavische Order of Merit.

Magnus Caris zal voor de derde keer in actie komen op de European Championship. In 2011 en 2012 behoorde de Zweed ook tot het deelnemersveld. In die jaren strandde hij steeds bij de laatste 32.