Champions League of Darts avond: Suljovic eerste halve finalist, Van Gerwen wint weer PDC
PDC

Zaterdagavond werd verder gegaan met de poulefase van de Champions League of Darts. In deze sessie troffen de spelers die zaterdagmiddag verloren elkaar, net zoals de spelers die zaterdagmiddag wonnen. Mensur Suljovic wist zich te plaatsen voor de halve finale. Hij won immers van Peter Wright, aangezien Rob Cross ook won van Simon Whitlock is het toernooi voor de Australiër voorbij en moeten Wright en Cross zondag onderling uitmaken wie er samen met Suljovic doorgaat. Ook Michael van Gerwen won zijn tweede groepswedstrijd en lijkt op weg naar de halve finale maar bij een eventuele nederlaag zondagmiddag tegen Gary Anderson kan het nog misgaan voor de Brabander indien Daryl Gurney Dave Chisnall verslaat.

Champions League of Darts 2018
Zaterdagavondsessie
Poule B: Rob Cross (94,03) 10-8 Simon Whitlock (89,83)
Cross mist drie darts om te breken en 3-2 voor te komen. Whitlock finisht een leg later 104 om wel een break te forceren en 4-2 voor te komen. Met een 73-finish weet Voltage echter direct terug te breken. Cross finisht 108 om via een break op 6-5 te komen. Whitlock knokt zich met een 14-darter terug tot 7-7. Cross finisht 131 om 9-8 voor te komen. Cross weet uiteindelijk met 10-8 te winnen.

Poule B: Mensur Suljovic (106,73) 10-7 Peter Wright (102,16)
Suljovic forceert een break via een 56-finish voor 3-1. Wright komt via een 13-darter terug tot 2-4. Suljovic antwoordt met een 11-darter voor 5-2. Wright finisht 61 om terug te komen tot 5-6. Suljovic finisht 100 voor 7-5. The Gentle finisht 98 om via een 12-darter 8-5 voor te komen. Wright finisht 91 via de bull's eye om terug te komen tot 7-8. Door een 10-7 zege wist Suljovic zich wederom te plaatsen voor de halve finale, terwijl Wright in een onderlinge wedstrijd tegen Rob Cross zondagmiddag zal moeten uitmaken wie er nog meer doorgaat.

Poule A: Gary Anderson (99,79) 10-3 Dave Chisnall (87,99)
Anderson gooit een 11-darter voor 4-2. Anderson gooit een 13-darter om uit te lopen naar 6-2. Anderson finisht 87 voor een 11-darter en 9-3. Anderson finisht 125 voor een 10-3 zege en dus is het einde oefening voor Chisnall.

Poule A: Michael van Gerwen (100,17) 10-7 Daryl Gurney (91,21)
Michael forceert met een 14-darter direct een break. Michael gooit een 11-darter voor een derde break in de wedstrijd en 5-0 voorsprong. Gurney doet met een 70-finish voor 1-5 iets terug. Gurney komt via een 13-darter terug tot 3-5. Gurney finisht 110 om terug te komen tot 5-6. Michael antwoordt met een 148-finish in de twaalfde leg. De Brabander gooit een 11-darter voor 8-5. Mighty Mike wint 10-7 en is dus hard op weg naar de halve finale.

Tussenstand poules
Poule A
Michael van Gerwen staat er goed voor, maar bij een eventuele nederlaag tegen Gary Anderson kan het nog misgaan. Indien Gurney ook wint. Voor Dave Chisnall wordt het lastig en mag maximaal 3 legs afstaan om nog kans te houden.

Michael van Gerwen 2(20-9)
Gary Anderson 1(18-13)
Daryl Gurney 1(17-18)
Dave Chisnall 0(5-20)

Poule B
Mensur Suljovic is door, Simon Whitlock is uitgeschakeld. Rob Cross en Peter Wright zullen zondag uit gaan maken wie er naast Suljovic doorgaat naar de halve finale

Mensur Suljovic 2(20-15)
Rob Cross 1(18-18)
Peter Wright 1(17-17)
Simon Whitlock 0(15-20)