Champions League of Darts verhuist vanaf dit jaar naar Leicester PDC
PDC

Champions League of Darts verhuist vanaf dit jaar naar Leicester

Champions League of Darts verhuist vanaf dit jaar naar Leicester

De Paddy Power Champions League of Darts zal vanaf dit jaar op 19 en 20 Oktober plaatsvinden in de Morningside Arena in Leicester. Na eerdere confirmatie vandaag is dit nu publiekelijk bekend gemaakt dat dit de nieuwe locatie is voor dit televisie toernooi.

The Champions League of Darts ontstond in 2016, met als winnaars Phil Taylor in de eerste editie en Mensur Suljovic in de tweede editie, en vorig jaar kwam daar als winnaar bij Gary Anderson, die in de finale Peter Wright overkwam om de titel te claimen.

Dit toernooi heeft als format dat er acht spelers aan meedoen, die over een periode van twee dagen de strijd met elkaar aangaan in 2 poules van vier, de top twee spelers van beide poules zullen dan doorstromen naar de halve finales en de finale die op 20 Oktober gespeeld zullen worden.

Deze vierde editie van het toernooi op 19 en 20 Oktober ziet het toernooi en de PDC voor het eerst in Leicester neerstrijken.

Het Paddy Power Champions League of Darts is een erg populaire aanvulling gebleken op het PDC circuit de laatste 3 jaar en de Morningside Arena beloofd een sublieme locatie te zullen zijn.

Dit is een fantastische mogelijkheid om acht van de sterkste spelers van de PDC in een kort maar explosief format het tegen elkaar op te zien nemen, we hadden geweldig drama in de afgelopen editie en verwachten in Oktober dit jaar weer een hoog kwaliteits Champions League of Darts. aldus PDC Chief Executive Matthew Porter.

De Morningside Arena is het thuisfront van de Leicester Riders, een basketbalteam uit de BBL, en het is al een succesvolle host venue geweest voor rolstoel rugby, boxen, muziek en comedy en entertainmentshows.

Dave Clayton, manager van de Morninside Arena zegt erover het volgende:
Leicester is in het verleden al jaren een hot spot met groot succes geweest voor meerdere takken van sport zoals o.a rugby en ons eigen basketbalteam de Leicester Riders en om nu dan ook een top level attractie toe te kunnen voegen als dit elite darts toernooi is massief voor ons.
Darts is een sport waar iedereen aan kan doen, en om dan zo'n evenement naar een sportlievende menigte yoe ye halen als dat in Leicester is een groundbreaking en historische gelegenheid.
We zijn trots om het Paddy Power Champions League of Darts te verwelkomen en kijken er met smart naar uit om de acht topspelers van de wereld, wie het ook mogen zijn komend Oktober te mogen verwelkomen.

Paddy Power's innovatieve sponsoring van dit evenement zal ook een bonus bedrag van 100.000 pond bedragen voor het publiek die de sessie bijwoont als er een 9-darter in die sessie wordt gegooid.

Een woordvoerder van Paddy Power zei hier het volgende over:
We zijn erg enthousiast om het Champions League of Darts naar Leicester te brengen, een stad die beroemd is geworden door geweldige sport prestaties in het recente verleden.
Dit jaar hopen we zelf historie te schrijven door onder tickethouders een prijs van 100.000 pond te verdelen als er een 9-darter wordt gegooid in de sessie die ze bijwonen.
Dit is tot zover mij bekend dan de grootste toeschouwersprijs die ooit verdeeld is.
Naast topklasse darts brengen we ook nooit geziene ervaringen voor de darts fans in de Midlands.

Voor het originele bericht en meer informatie over de Champions League of Darts van 19 en 20 Oktober 2019 klik je deze link.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws