CLoD laatste groepswedstrijden: de halve finalisten zijn bekend PDC
PDC

CLoD laatste groepswedstrijden: de halve finalisten zijn bekend

CLoD laatste groepswedstrijden: de halve finalisten zijn bekend

Vanavond zal bekend zijn wie zich tot de Champions League of Darts winnaar van 2018 gekroond heeft. Voordat de halve finales gespeeld worden, moesten de laatste groepswedstrijden nog afgewerkt worden.

Tijdens de laatste groepswedstrijden kregen we de topper tussen Michael van Gerwen en Gary Anderson. Ook de strijd tussen de nummer twee en drie van de wereld, Peter Wright en regerend wereldkampioen Rob Cross, stond op het programma. De middag werd geopend met de partij tussen titelverdediger Mensur Suljovic en Simon Whitlock die in feite geen aanspraak meer maakte op de halve finale. Daryl Gurney en Dave Chisnall kruisten de degens.

De halve finalisten en halve finale partijen zijn:
Gary Anderson v Mensur Suljovic
Michael van Gerwen v Peter Wright

De poules
Poule A
Michael van Gerwen stond er goed voor, maar bij een eventuele nederlaag tegen runner-up van 2017 Gary Anderson kon het nog misgaan, indien Daryl Gurney ook zou winnen. Gurney won van Chisnall maar de Noord-Ier moest nog even in de wachtkamer om af te wachten wat er zou gebeuren in de partij tussen Van Gerwen en Anderson.
In een beslissende leg werd Gurney pijn gedaan door Anderson die de partij alsnog won. Dit betekent dat Gurney uit het toernooi ligt ondanks twee zeges in de poule. En nu is hij de eerste speler die in de Champions League of Darts die na de poule fases uit het toernooi ligt, ondanks twee zeges. Voor Dave Chisnall was het lastig aangezien hij maximaal 3 legs mocht afstaan om nog kans te houden.

Poule B
Titelverdediger Mensur Suljovic was reeds door, Simon Whitlock was reeds uitgeschakeld. Rob Cross verloor van Peter Wright en laatstgenoemde mag zich ook halve finalist noemen.

Laatste groepswedstrijden
(Best of 19 legs)

Mensur Suljovic (100.61) 10-1Simon Whitlock (B) (92.00)
Whitlock begint. De veerste wtee legs gaan met de darts mee, waarna Suljovic breekt en met een 135 finish via de bull 3-1 laat noteren. De Oostenrijker dendert met o.a. twee 180-ers, 100+ scores en een 127 finish zonder problemen verder naar ruim 10-1. Whitlock, die reeds uitgeschakeld was en de halve finale niet meer kon halen, liet het op zijn beloop. The Gentle is vooralsnog ongeslagen op de CLoD.

Peter Wright (103.11) 10-3 Rob Cross (B) (89.70)
De Schot gaat van start. Hij behoudt zijn leg waarna hij Cross breekt met o.a. 180 en d8. Wright start leg 3 met twee 180-ers, geen 9-darter maar hij maakt er wel 3-0 van met d10. Na een 121 finish op de bull wordt het 4-0. Cross kan nog geen leg winnen maar in leg 6 (als het 5-0 is voor Wright) pakt de wereldkampioen eindelijk zijn 1e leg via d8. De 2 opeenvolgende legs gaan met de darts mee waarna de heren elkaar breken. Cross kan geen leg meer winnen. Wright wint met ruim 10-3.

Daryl Gurney (96.450 10-7 Dave Chisnall (A) (97.08)
De Noord-Ier begint. Hij komt op 2-0 na o.a. 180 en een break via d6. Chisnall breekt meteen terug, start daarna leg 4 met 180 en maakt gelijk met een 95 checkout. In de 2 opeenvolgende legs breken de heren elkaar wederom waarna Chizzy met o.a. 180,135 en tops wederom breekt. Maar ook ditmaal volgt er een re-break als Gurney gelijkmaakt met d16 (4-4). Superchin dendert verder naar 7-4, in leg 12 kan Chisnall weer een leg winnen en daarna zijn achterstand verkleinen naar 1 leg middels een break en een 114 finish. ook leg 14 en 15 worden gewonnen met breaks in deze spannende strijd. Gurney breekt daarna voor de zoveelste keer, nog 1 leg is nodig voor de zege. Met een 83 finish via de bull pakt Gurney de zege.

Michael van Gerwen (100.05) 9-10 Gary Anderson (A) (97.65)
Anderson mag beginnen. Hij behoudt zijn leg via tops waarna hij de Nederlander breekt. Van Gerwen breekt meteen terug met een 80 finish via d10 en met een 74 finish wordt het 2-2. Het wordt ruim 6-2 voor The Flying Scotsman. In leg 9 komt Mike weer op het scorebord via een 112 finish. Anderson neemt weer een sprint naar 8-3 waarna de nummer 1 van de wereld zijn achterstand kan verkleinen (6-8). De Schot leek op de winst af te stevenne maar het komt tot een beslissende leg (9-9). In de laatste leg pakt Anderson de zege in stijl met een 140 finish. Anderson gooide zes 180-ers, Van Gerwen produceerde er vier.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws