Column Harm Mol: Keerzijde van de medaille voor Michael van Gerwen PDC
PDC

Column Harm Mol: Keerzijde van de medaille voor Michael van Gerwen

Column Harm Mol: Keerzijde van de medaille voor Michael van Gerwen

Van Gerwen is de magische grens van 1 miljoen aan prijzengeld gepasseerd. Grote koppen in de krant. Niks geen lullige achteraf berichtjes. Het land juicht! Een week later veranderd Michael van held naar schlemiel. The Sun pakt groots uit over “The Lying Dutchman”. The Sun! De krant die bij het rijtje schijtbladen hoort, die prinses Diana de dood hebben ingejaagd. Ze zijn nooit te beroerd om een bekend persoon onderuit te halen, ongeacht de gevolgen. Deze jou-hoer-nalisten gaan letterlijk over lijken. Ook de brand die ze verslaan, steken ze zelf eerst aan en dat noemen ze een baan.

Natuurlijk was het erg dom van Michael om in dit vooropgezet valletje te trappen. Maar kom op! Hij is nog erg jong en erg onervaren. Ik wil het gebeuren op zich beslist niet goedpraten, maar als iedereen die in zijn of haar leven weleens is vreemdgegaan de rechterduim zou verliezen. Kan Facebook op zoek naar een ander symbool voor de ‘vind ik leuks’. Ook zouden er veel darters met links moeten leren gooien.

Iedereen maakt fouten en zonder dat we er maar op los moeten leven, vind ik dat we het recht hebben om fouten te maken. Een harde les voor Michael, die het met Daphne samen uit moet vechten. Binnenskamers en na afloop een heerlijk potje goedmaaksex en dan weer pijlen smijten. En dat binnenskamers bedoel ik dan zonder een jou-hoer-nalist in de slaapkamerkast, want geloof me, ze zijn er toe in staat.

Ook geen lulletje met een microfoon die straks na weer een gewonnen toernooi vraagt: “En thuis ook alles weer goed?”

Een les voor een jongen die moet leren omgaan met de keerzijde van de medaille. Hij zal deze les niet snel vergeten. Ondanks dat de verhalen behoorlijk afwijken en ik niet oordeel over de ernst van beide gebeurtenissen, vind ik dat Michael moet heroverwegen om Jelle, zoals het hoort bij het darten, een handje te schudden voor en na een wedstrijd.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws