PDC WK 2013 dag 1: Co Stompé en Gino Vos uit het toernooi PDC
PDC

PDC WK 2013 dag 1: Co Stompé en Gino Vos uit het toernooi

PDC WK 2013 dag 1: Co Stompé en Gino Vos uit het toernooi

Volgens onze bezoekers zal Michael van Gerwen het Ladbrokes World Championship winnen, 47,6% van de stemmen gingen naar Mighty Mike. In Londen strijden de beste darters ter wereld om de 'Sid Waddell trofee'. Het Alexandra Palace te London is gevuld met 72 hongerige darters en vrolijk uitgedoste darts fans. Het feest kan beginnen met vandaag twee Nederlanders, Co Stompé en Gino Vos.

De partijen in de eerste ronde worden gespeeld over best of 5 sets. De voorronde partijen worden gespeeld over best of 7 legs. Het toernooi is in zijn geheel te zien via RTL7 en via de livestream van rtl7darts.nl. Klik hier voor het uitzendschema. Voor alle uitslagen zie het Ladbrokes wereldkampioenschap toernooicenter.

Robert Thornton (99.06) 3-0 Magnus Caris (83.27) (3-0) (3-1)(3-0)
De Zweed Magnus Caris en Robert Thornton doen de aftrap van deze editie. De Schot mag als eerste zijn pijlen richten op het bord. Met een 150 finish komt the Thorn op 1-0 voorsprong en is het Ladbrokes World Championship 2013 fantastisch geopend. De 45 jarige Schot pakt ook de tweede en derde leg waarmee hij op 1-0 in sets de eerste pauze in gaat. Na de pauze mag poker face de tweede set beginnen, de Zweed staat voor de vierde keer op het imposante PDC WK podium. 20 jaar geleden wist Caris de halve finale te halen van de Lakeside (1994) en de Winmau World Masters (1992). Beide heren komen nog niet echt op stoom, de Schot behoud zijn leg en weet de matig spelende Caris te breaken. Via tops gaat dan ook de tweede set naar Thornton. Na de tweede pauze begint Thornton aan de set die hem in de tweede ronde gaat brengen, de Schot mist op een haar 146 maar komt wel op 1-0 voor. Via een tweede 150 finish loopt de Schot eenvoudig uit naar 2-0. Met nog een 100+ finish is Thornton een ronde verder en is het sprookje voor de Zweed alweer over en uit.

Andree Welge (76.70) 1-4 Leung Chun Nam (80.10) (V)
De Duitser Welge komt in actie tegen Leung Chun Nam, Welge neemt voor de 5e keer deel aan het WK. De man uit Hongkong heeft de lange reis voor het eerst in zijn darts loopbaan gemaakt. Beide spelen de voorronde en de winnaar mag het laat vanavond opnemen tegen Kevin Painter. Dubbel 8 brengt de man uit Hongkong voor de ervaren Duitser. Onverwacht weet de man uit Hongkong via tops 2-0 voor te komen en moet de Duitser aan de bak. Dubbel 8 brengt Welge in de wedstrijd maar Leung weet zijn eerste maximale 180 score te vinden en daarmee de druk volledig op de Duitser te zetten. Welge mist een 103 finish waarna Leung met zijn eerste pijl dubbel 16 raakt en 3-1 voor komt. Dubbel 10 brengt de Aziaat in de eerste ronde waar the Artist op hem wacht.

Paul Nicholson (87.95) 3-0 Co Stompé (85.63) (3-1)(3-1)(3-0)
De man uit Lelystad heeft hard en veel getraind op zoek naar de vorm die hij al even kwijt is. The Asset uit Australië die tegenwoordig in Engeland woonachtig is begint de wedstrijd tegen de altijd goedlachse Matchstick. Als Nicholson drie pijlen laat liggen op dubbel 8 krijgt de Nederlander een kans vanaf 138 die hij niet benut, in de tweede leg weet Stompe maar net zijn leg te behouden. Het publiek heeft duidelijk hoorbaar de kant gekozen voor de man in het blauw/oranje. Ook the Asset weet zijn leg te behouden met een mooie106 finish, Stompe gaat de boeken in met de eerste 180 score van deze wedstrijd. Het lukt de Nederlander niet om Nicholson te vloeren, een 76 finish brengt Nicholson op een 1-0 voorsprong. Na de pauze begint Stompe sterk, in een goede leg komt hij 1-0 voor. The Asset komt echter weer langszij en weet ook nog met zijn tweede pijl tops te vinden voor een 2-1 voorsprong in de tweede set. The Matchstick komt niet op een finish omdat de derde pijl in de triple één uitkomt. Nicholson zet de druk er vol op en weet ook met een 50 finish de tweede set van Stompe af te snoepen. Stompe begint goed in de derde set, het is toch Nicholson die als eerste op een finish komt en76 uitgooit voor de eerste leg. Als the Asset een foutje maakt vanaf 86 krijgt Stompe de kans maar laat hem liggen. In de herkansing maakt Nicholson het af en komt 2-0 voor. Stompe krijgt een kans op tops om in de wedstrijd te blijven maar mist, dubbel 8 met de eerste pijl brengt Paul Nicholson in de tweede ronde.

Adrian Lewis (83.14) 3-1 Gino Vos (79.90) (0-3)(3-1)(3-2)(3-1)
In café d'n Beer in Rosmalen zijn de laatste weken aardig wat borden versleten door de trainingsuren die het Hemeco team gemaakt heeft om Gino Vos klaar te stomen voor de uitschakeling van de tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis. The Fox uit het Brabantse Oss maakt zijn debuut tegen de regerend wereldkampioen Lewis. De 22 jarige Vos begint aan zijn debuut wedstrijd en weet via dubbel 16 de eerste leg te pakken. Ook de eerste 180 score is voor the Fox die als Lewis 90 niet uitgooit ook de Engelsman met een 61 finish weet te breaken. Gino Vos mist drie pijlen maar weet in de herkansing met zijn eerste pijl dubbel 8 te gooien om met 3-0 de eerste set te pakken. Vos gaat erg zelfverzekerd de pauze in, de koelbloedige Ossenaar lijkt geen enkele druk te ervaren. Na de pauze staat er ineens een heel andere Vos aan de oche. De eerste twee legs gaan in een razend tempo naar Lewis, als de man uit Stoke-on-trent een fout maakt profiteert Vos via dubbel 20 en blijft in de set. Adrian Lewis mist 167 op een haartje waardoor the Fox een kans krijgt, de Ossenaar mist waarna Lewis met 3-1 de tweede set pakt en de ontlading van zich af brult. Vos mist een 170 finish op de bull waarna Lewis een 150 finish mist op de dubbel, het is de Brabander die in de derde set met 1-0 voor komt. De koelbloedige Nederlander brengt de tweevoudig wereldkampioen aan het wankelen als hij 2-0 voor komt. De gouden kans laat the Fox liggen op dubbel vier komende vanaf 68 waarna dubbel vijf Adrian Lewis op 2-1 brengt. Via een 108 finish komt Jackpot weer op 2-2 naast de debutant. Lewis kruipt door het oog van de naald en gooit dubbel vijf nadat Vos kansen had deze set te pakken. De Engelsman gaat versnellen en weet via een 120 finish in de vierde set op 1-0 voor te komen. De wereldkampioen tovert de ene triple na de andere uit de hoge hoed maar laat kansen liggen op de dubbel. Vos krijgt een kans op dubbel 10 maar mist waarna Lewis op 2-0 voor komt. De Nederlander creëerde een kans door een maximale te gooien en vanaf 138 52 over te laten. Op een vreemde manier weet Vos 52 te finishen nadat hij zich een keer dood gegooid heeft en Lewis de dubbel niet wilde hebben. Een slordige Lewis weet toch met 3-1 de wedstrijd te winnen, de Hemeco speler kan met opgeheven hoofd het podium verlaten. The Fox heeft laten zien wat hij kan en daarmee de tweevoudig kampioen angstige momenten bezorgt.

Kevin Painter (94.97) 3-0 Leung Chun Nam (82.81) (3-1)(3-1)(3-0)
De man uit Hongkong mag vanavond voor de tweede keer zijn kunsten laten zien nadat hij onverwacht van de Duitser Andree Welge won. Zijn tegenstander the Artist Kevin Painter uit het Engelse Daventry. De nummer 15 begint deze wedstrijd die hem naar verwachting zonder veel moeite in de tweede ronde moet gaan brengen. Een mooie 160 finish brengt Painter op een 1-0 voorsprong de Engelsman pakt uiteindelijk ook de set met 3-1 waarin ook Leung Chun Nam goed staat te spelen. De mannen stonden tegen het einde van de eerste set rond de 100 gemiddeld en hebben al 4 maximale 180 scores weten te noteren. In het begin van de tweede set laat de man uit Hongkong dubbels liggen waardoor Painter 1-0 voorkomt. De Aziaat weet Painter onder druk te houden en komt op 1-1. The Artist weet met een bull finish vanaf 80 te voorkomen dat Leung voor komt. 121 word op een haar gemist maar met de man uit Hongkong nog op 234 pakt Painter met 3-1 ook de tweede set. Ook in de derde set is Painter heer en meester, langzaam kruipt hij richting de 100 gemiddeld terwijl de man uit het verre Hongkong ver achter blijft. Met 3-0 in de derde set gaat met de zelfde cijfers de wedstrijd naar de Engelsman en kan Leung Chun Nam de reis naar Hongkong weer aanvangen.

Het speelschema van het PDC WK dag 1:
1x voorronde, 4x eerste ronde
Robert Thornton v Magnus Caris 3-0 (3-0) (3-1)(3-0)
Andree Welge v Leung Chun Nam (V) 1-4
Paul Nicholson v Co Stompé 3-0 (3-1)(3-1)(3-0)
Adrian Lewis v Gino Vos 3-1 (0-3)(3-1)(3-2)(3-1)
Kevin Painter v Leung Chun Nam 3-0 (3-1)(3-1)(3-0)

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws