Daryl Gurney evenaart record met negen 180-ers in PL partij PDC
PDC

Daryl Gurney evenaart record met negen 180-ers in PL partij

Daryl Gurney evenaart record met negen 180-ers in PL partij

Daryl Gurney's Premier League avond kon niet meer stuk. De won donderdagavond in speelweek acht op overtuigende wijze van regerend wereldkampioen Rob Cross. Onder meer negen 180-ers hebben bijgedragen aan deze overwinning. Hiermee heeft een record geëvenaard dat op naam stond van zowel Phil Taylor als Robert Thornton.

Laatstgenoemden gooiden in respectievelijk 2015 en 2014 ook negen keer de maximale score in een best of 12 legs format Premier League partij. Hiervoor stond het record op naam van Gary Anderson die elf 180-ers produceerde, maar dan in een partij met het voormalige Premier League format: best of 14 legs.

De Premier League partij van donderdagavond is echter niet de eerste en enige partij waarin Daryl Gurney maar liefst negen maximale scores gooide. In 2016 gooide de Noord-Ier negen 180-ers in zijn kwartfinalepartij op de Dutch Darts Masters. Dit European Tour record deelt hij met Michael van Gerwen die ook negen keer de maximale score gooide in de zondag gespeelde finale van de European Darts Open.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws