Home PDC De laatste zes qualifiers voor US Masters en Noord-Amerikaans kampioenschap zijn bekend

De laatste zes qualifiers voor US Masters en Noord-Amerikaans kampioenschap zijn bekend

WILLIAM HILL WORLD DARTS CHAMPIONSHIP 2019 ALEXANDRA PALACE, LONDON PIC;LAWRENCE LUSTIG ROUND 1 MICKEY MANSELL V JIM LONG JIM LONG IN ACTION

Woensdag werden de eerste twee van vier kwalificatietoernooien gehouden voor de US Darts Masters en het Noord-Amerikaans kampioenschap. De vier toernooiwinnaars zullen samen met de vier spelers die over de vier toernooien het best gepresteerd hebben donderdag strijden om het Noord-Amerikaans kampioenschap. Vervolgens zullen dezelfde acht spelers aantreden op de US Darts Masters, wat te volgen is op RTL 7

Dinsdag wisten Jeff Smith en Leonard Gates een plekje af te dwingen op het podium in Las Vegas. Daniel Baggish voegde zich daar als derde speler bij door het derde kwalificatietoernooi op zijn naam te schrijven. De Amerikaan laat al enige tijd van zich horen op de BDO-toernooien in de Verenigde Staten en kan zich nu ook op het grote podium laten zien. Baggish kwalificeerde zich door overwinningen op onder andere David Fatum, Jim Widmayer (die de laatste 16 haalde op Lakeside 2015, World Trophy 2014 en 2015 en de laatste 24 op de Winmau World Masters 2011), John Norman Junior (PDC-tourkaarthouder in 2017 & 2018), Jim Long (deelnemer PDC WK 2018 en PDC World Cup 2019) en Chris Lim (inderdaad de zoon van Paul Lim). 

Elliot Milk won het laatste kwalificatietoernooi. Milk loopt in Amerika verschillende BDO-toernooien af en haalt daar geregeld de kwartfinales en halve finales. Milk versloeg in de halve finale John Part om in de finale Shawn Brenneman opzij te zetten.

Via de Order of Merit over deze vier kwalificatietoernooien wisten Shawn Brenneman (de huidige nummer 19 van de Championship Darts Circuit, de Noord-Amerikaanse PDC-tour), Darin Young (al jaren het gezicht van het darten in de VS), Jim Long (deelnemer PDC WK 2018 en PDC World Cup 2019) en Gary Mawson (finalist UK Open 2018, kwartfinalist World Grand Prix 1998 en haalde de laatste 16 op het PDC WK 1999 en de World Matchplay 1998 en 1999).