Home PDC Van Gerwen pakt zijn vierde World Series Of Darts Finals titel, Noppert...

Van Gerwen pakt zijn vierde World Series Of Darts Finals titel, Noppert runner-up

PDC

De World Series Of Darts Finals zijn tot een ontknoping gekomen in Amsterdam. Brabander Van Gerwen heeft zijn vierde titel in de zak. Mighty Mike versloeg landgenoot Noppert met 11-2 om de 70000 pond te pakken.

In de halve finale was de Brabander ook al oppermachtig tegen de Oostenrijkse Gentle Suljovic, MvG versloeg de Oostenrijker met ruim 105 gemiddeld. De Fries Noppert speelde tegen de man in het geel Chisnall. De Nederlander wist met een 102-finish een matchdart van Chisnall af te straffen.

De Fries kon vanmiddag in de kwartfinale met 10-5 winnen van Ian White maar wist de buitenste ring maar niet te vinden. Uiteindelijk won Noppie met 10-9. De nummer een van de wereld had minder moeite met de dubbel, Mighty Mike won met 10-6 van Jonny Clayton.

Halve finales:
Michael van Gerwen (105.36) – Mensur Suljovic (89.56)11-4
De eerste vier legs gaan met de darts mee waarna in leg vijf de Nederlander weet te breaken. Van Gerwen weet de druk er op te houden en The Gentle komt niet in zijn ritme. De Oostenrijker wist zijn beste wedstrijd te spelen tegen de pool Krzysztof Ratajski in de kwartfinale maar wist dat niveau niet meer te halen tegen de Nederlander. De achtste en de elfde leg pakt Suljovic nog een legje maar moet buigen voor Van Gerwen.

Danny Noppert (94.19) – Dave Chisnall (99.26) 11-10 
In de tweede leg weet Noppie meteen de hoogste finish van de wedstrijd te noteren, de Fries gooide 141 uit waarna hij Chizzy ook nog wist te breaken. Noppert wist de break echter niet te verzilveren waardoor na vier legs de stand 2-2 was. In de negende leg weet de Nederlander optimaal te profiteren van de dubbels die de Brit liet liggen en breakt. Ditmaal weet Noppie de break wel te verzilveren voor 6-4. Chisnall blijft vechten en buigt de wedstrijd zelfs om naar een 6-7 voorsprong door drie legs op rij te pakken. Noppert blijft echter cool en weet weer middels een break in leg 17 op 9-8 te komen middels een 12-darter. De Fries komt zelfs op 10-8 waarna de Engelsman weer terugkomt tot 10-10. Noppert mag de 21ste leg niet beginnen en lijkt de wedstrijd alsnog uit handen te geven, Chizzy mist echter een wedstrijdpijl waarna de Fries 102 uitgooit voor de winst en zijn eerste major finale bij de PDC.

Finale
Michael van Gerwen (96.76) – Danny Noppert (98.37) 11-2
Noppert wist zich in de kijker te spelen en te plaatsen voor de Grand Slam, de Fries was echtre niet in staat om de sloopkogel uit Vlijmen te stoppen. Mighty Mike heeft zijn titel die hij vorig jaar moest afstaan aan Wade terug. MvG won in 2015, 2016 en 2017 ook al de titel en wat in de AFAS live te Amsterdam wederom de allerbeste. De Fries wist de openingsleg te pakken waarna de Brabander 1-1 maakt en met een 11-darter meteen een stoot op de kin van Noppert geeft. Van Gerwen loopt snel weg bij Noppie, pas in de elfde leg weet de Fries weer een leg te pakken. In deze elfde leg start Van Geren met twee maximale scores gevolgd door een triple 20 en laat 2 staan, dubbel een weet MvG niet te vinden waardoor Noppert nog een leg kan pakken. In de 13de leg krijgt Noppert nog een kans om een leg te pakken vanaf 110 maar de derde pijl beland via de flight in de triple in plaats van de dubbel..